CeKaTe će u srijedu 27. travnja ugostiti g. Branka Lustiga, dvostrukoga oskarovca i producenta svjetskoga glasa, koji će kroz program Edukacijsko jutro, uz osobno svjedočanstvo o strahotama koncentracijskih logora, djecu upoznati s tragedijom holokausta te ih podučiti prihvaćanju različitosti i pristupanju svakom čovjeku kao pojedincu vrijednom poštovanja.

Učenici 7. i 8. razreda trešnjevačkih osnovnih škola pogledat će film Posljednji let Petra Ginza (The Last Flight of Petr Ginz, SAD, 66′), nakon kojeg će im Branko Lustig govoriti o vlastitim iskustvima iz koncentracijskih logora te važnosti tolerancije, međusobnog uvažavanja i prihvaćanja različitosti u današnjem svijetu, a kroz diskusiju i razmjenu mišljenja, učenici će shvatiti da je prihvaćanje različitosti i poštivanje drugačijeg jedini ispravni način života u modernom svijetu.

Edukacijska jutra organizira udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb već 7 godina kako bi mlade upoznala s tragedijom holokausta na njima razumljiv način – kroz filmski medij i diskusiju s prežijvelima. Kroz proučavanje holokausta, učenici mogu shvatiti vrijednost potrebe za njegovanjem i zaštitom demokratskih vrijednosti, kao i razumjeti važnost tolerancije. Program ima preporuke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

 

 

 

Edukacijsko jutro u CeKaTe-u

Posljednje iz kategorije: Film i video, Sociokulturni odjel

Skip to content