Radionica se održava ONLINE

Nakon online radionice sudjelujte u virtualnoj izložbi svojih radova na internet stranici i na Facebooku Centra za kulturu Trešnjevka.

Uskrs je pred vratima te pozivamo svu djecu, mlade, odrasle i čitave obitelji da u ova drugačija vremena ostanu doma i budu kreativni jer – kreće uskrsna radionica izrade mobila/pisanica!

Mobile pisanica se izrađuje od materijala koje svi imamo kod kuće (žica, vješalice, vuna, komadići kartona, papira, boje…) te ih možemo na taj način reciklažom upotrijebiti.

Akademska slikarica i grafičarka Vesna Šantak daje upute i bira najzanimljivije radove od pristiglih, te njihove fotografije objavljujemo na uvid svima.

Izradite svoje mobile pisanice, a mi ćemo ih objaviti u našoj online galeriji na Facebook i web stranici Centra za kulturu Trešnjevka. Broj radova nije ograničen. Budite maštoviti, veseli i #ostanidoma dok sudjelujete na našim radionicama. Dočekajmo Uskrs zajedno!

Vaše izrađene pisanice fotografirajte i šaljite od 8. 4. (od 10 ujutro) do 10.4. (do 19 navečer) na e-mail adresu:

cktresnjevka@gmail.com
a za više informacija zovite na 091 3027 412.

Veselimo se vašim kreativno izrađenim pisanicama!

Upute za izradu:

Za Uskršnju radionicu iskoristite sav materijal koji imate kod kuće.
Budite kreativni i razmislite koji materijal za reciklažu ili neke predmete možete iskoristiti i preoblikovati ih.
Tema radionice su MOBILI, i naravno za sve ono što dobijete inspiraciju.
Za konstrukciju mobila možete koristiti žičane vješalice, ili ako imate kod kuće žicu, ili pak od dva štapića ( za ražnjiće) koje stavite u oblik križa i spojite u sredini. Križ u sredini zalijepite ljepljivom trakom.
Za mobile možete koristiti karton koji imate od ambalaže, izrezati oblike pisanica i sve ono što želite za ukrašavanje doma za Uskrs.
Potom izrezani karton oslikate ili možete nalijepiti kolaž papir, novine, tkanine…
Ljepilo možete nabaviti u malo većim dućanima koji imaju školski pribor. Kada radite mobil – možete napraviti rupicu na kartonu gdje ćete provući trakicu, ili vunicu da biste zavezali trakicu za kraj konstrukcije mobila ili vješalicu. Također možete trakicu / vunicu / konac zalijepiti na jednu stranu oblika kojeg ćete izrezati, a taj dio koji je zalijepljene trakice možete prekriti kolažem, ili tkaninom, ili još jednim istim oblikom.
Budite kreativni, iskoristite materijal koji imate kod kuće:
papir, karton od ambalaže, tkaninu, konac, matgerijal za reciklažu. perlice, češere …
Također osim mobila možete oblik pisanice izrezati iz kartona, oslikati i nalijepiti na štapiće za ražnjiće. Pisanica za štapiću može biti lijepi ukras u vazi sa cvijećem ili u tegli sa cvijećem …
I štapiće možete oslikati ili ih oblijepiti sa raznobojnim papirom, ili tkaninom.
Osim Pisanica koje ćete stvarati iz raznih materijala, možete izrađivati i Anđele od razne ambalaže.
Od kartona napraviti tuljce za tijelo, od papira kojeg izgužvate i fiksirate ljepilom može biti glava, od kartona napravite krila. Kada se ljepilo posuši, oslikajte, ili nalijepite tkanine…

Uskrsna radionica MOBIL-iranje pisanica

Ključne riječi:

Skip to content