4.12./ Dom Kulture Knežija /Albaharijeva 2/ od 18 h / ulaz besplatan
Sveti Nikola i Božićni sajam

I ove godine CeKaTe zajedno u suradnji s Vijećem Gradske Četvrti Trešnjevka jug i Vijećem mjesnog odbora Knežija poziva Vas na Knežiju.
Za Vas pripremili smo puno iznenađenja

Ove godine Centar za kulturu za Vas je pripremio predivnu predstavu:

Nova predstava ‘Igra se nastavlja‘ – Grigor Vitez, afirmira veselu igru u kojoj dijete uz najobičnije stvari može biti štogod zaželi Na radost mališana poslije predstave stiže i Sveti Nikola.
Ove godine obilježit će se 50 godina od smrti Grigora Viteza, začetnika suvremene hrvatske dječje poezije. Kazalište Prijatelj predstava ‘Igra se nastavlja’ pokušat će pokazati i dokazati da u ovo vrijeme kad se poezija sve manje i čita i piše Vitezovo djelo još uvijek može djeci biti zanimljivo i privlačno kao i svaka druga dječja igra.

Poezija i računala
Poezija ne pripada prošlosti i u vrijeme računalnih igrica još uvijek se može uspješno boriti za dječju naklonost. Koliko je pak ona važna u odgoju i obrazovanju djeteta i nije potrebno posebno objašnjavati. Poezija je igra, ali i igrajuća spoznaja. Znanje, racionalno i emocionalno, koje kroz nju dobijamo ostaje u nama cijeli život, lakše u nas „ulazi“ a teže se zaboravlja. U tom smislu predstava ‘Igra se nastavlja’ bit će važan doprinos i ‘osvježivač’ predškolskog i školskog približavanja poezije djeci.

Važnost igre
Također u predstavi se ističe važnost same IGRE za razvoj i odrastanje djeteta. Kao i kod drugih živih bića i kod ljudi igra je priprema za život, a u naše vrijeme ona je potpuno zanemarena. Roditelji se očajnički trude da u djecu tijekom djetinjstva ‘uliju’ što više ‘korisnih’ znanja, a veseli dječji smijeh svojstven igri sve se rijeđe čuje. Što je najgore, ono vrijeme koje je i predviđeno za igru pretvara se u samotničko buljenje u ekran. Zato: poigrajmo se zajedno!

Tekst: Grigor Vitez
Glume: Anja Đurinović/Selma Mehić, Jan Novosel, Hrvoje Zalar
Scenografija: Martin Zalar
Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar
Dob: 3+

Sveti Nikola na Knežiji i Božićni sajam
Skip to content