Suncokreti 2

od 26.5.2022. u 13 i 14 sati

Dječji vrtić Potočnica

 

Centar za kulturu Trešnjevka i ove godine nastavlja suradnju s DV Potočnica u sklopu projekta Suncokreti 2. Suncokreti 2 je osmišljen program aktivnosti integracije djece i mladih s invaliditetom u skupine djece i mladih bez invaliditeta iste i slične dobi. Program se temelji na radu u zajednici koja pruža svima iste kulturne i sociološke pretpostavke i mogućnosti. Ovaj projekt je građen na književnim uzorima iz dječje književnosti koji su pobijedili svoj unutarnji strah i nesigurnost te tako postali primjeri kako se nositi s problemima koje nam nameće društvo i zajednica. Vjerujući da jedino maleni svijet mogu učiniti velikim, započet ćemo uključivanje djece s invaliditetom u kulturni život putem različitih aktivnosti, praktičnih radionica, likovno- literarnih radionica, izložaba.

Na prva dva susreta, 26.05.2022. u 13.00 i u 14.00 sati gostuje književnica, koautorica projekta Silvija Šesto. U dvije vrtićke grupe predstavit ćemo slikovnice Japajapac i Andrejin štafelaj. Japajapac tematizira dječju zaokupljenost samim sobom, egocentrizam i česte riječi, ja, moje i meni, koje su toj dobi vrlo česte. Kako je autorica knjige riješila taj dječji problem, saznat će djeca DV Potočnica u druženju s njom. Slikovnica Andrejin štafelaj odvest će nas u čarobno zanimanje jedne slikarice i otkriti kakve čarolije može izmaštati samo jedan potez kistom. Slikarica Andreja Živko , o kojoj je riječ u ovoj slikovnici, bit će ujedno i voditeljica likovne radionice, koja slijedi u novom tjednu realizacije našeg projekta.

Program se ostvaruje uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

 

 

 

U srijedu, 8.06.2022. u 13 i 14 nastavljamo projekt Suncokreti 2. U goste nam dolazi Andreja Živko, umjetnica i odgajatelj, koja će održati dvije likovne radionice slikanja na temu suncokreta, tehnikom tempere na drvenoj podlozi. O slikarici je iz tiska upravo izašla i knjiga Andrejin štafelaj, koju ćemo predstaviti na likovnoj radionici. Priča je to o slikarici Andreji koja je jednog jutra vidjela kako je nestao njen štafelaj i tako krenula oslikavati sve oko sebe. svoju šalicu za kavu, svjetiljku, perilicu posuđa i sve drugo na što je naišla i tako je oslikala svoju cijelu kuću, a  potom i cijeli svoj grad koje je postao čaroban, a ljudi u njemu sretni. Djeca će saznati zašto je nestao Andrejin štafelaj i tko ga je posudio te kako oprostiti i biti dobar prijatelj. Radionice će se održati u DV Potočnica, Ulica grada Vukovara 18.
 
 
Umjetnica Andreja Živko rođena je u Koprivnici 1977.godine. Živi u Đurđevcu. Završila je Pedagošku akademiju, smjer Predškolski odgoj u Zagrebu. Veliki interes pokazuje prema dječjem likovnom izražavanju kojeg s interesom prati kroz rad u vrtiću. Diplomirala je na temu dječjeg likovnog izražavanja kod profesorice akademske slikarice Nevenke Macolić i profesora metodike likovne kulture Marijana Jakubina. Interes prema dječjem likovnom izražavanju se nastavlja i kroz njen rad u slikarstvu. Daljnje obrazovanje nastavlja na učilištu za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn- «Studio Tanay» u Zagrebu. U svom radu najčešće koristi kombiniranu tehniku.  Sudionica je na raznim likovnim druženjima, radionicama, manifestacijama i humanitarnim akcijama.
 
 
 
 

 

Suncokreti 2
Skip to content