U sklopu programa Mame i bebe, roditelji će zajedno sa svojom djecom sudjelovati u glazbeno – ritmičkoj igraonici, u kojoj će se izmjenjivati razni sadržaji koji se provode s djecom jasličke dobi. Uz uobičajene sadržaje u jaslicama i vrtićima (pjevanje, brojalice, pokret uz glazbu i igre s pjevanjem), novost su Igre uz glazbu i pokret i Igre s pjevanjem za jasličku dob.

Spomenuti novi sadržaji i metodički pristup su po prvi put opisani u sveučilišnom udžbeniku mr. sc. Hede Gospodnetić, za studente predškolskog odgoja i odgajatelje, koji je upravo izašao iz tiska.

Voditeljica programa je vodeći stručnjak za metodiku glazbene i plesne kulture, kao i za dječji folklor u ranoj i predškolskoj dobi. Nekoliko desetljeća je predavala kolegije koji obuhvaćaju tu problematiku, budućim odgajateljima na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

U sklopu mnoštva predavanja i radionica koje je održala, treba istaknuti vođenje dvotjedne internacionalne radionice za roditelje djece koja pohađaju Waldorfsku školu. Djeca koja su željela, također su svakodnevno sudjelovala u radionici sa svojim roditeljima, a rezultat je bio zajedništvo u pjevanju, plesu i sviranju raznih instrumenata.

Heda Gospodnetić je također renomirani zborski dirigent. Specijalizirala se za izvođenje renesansne glazbe i plesova pa će se takvi sadržaji pojaviti i u ovoj igraonici.

 

Početak: listopad  2015.

Termin: naknadno (po dogovoru) – prijepodnevni termin

Cijena: 200 kn

Informacije na tel.: 01 3027411, 091 3027419

UPISI / RASPJEVANE JASLICE (glazbeno-ritmička igraonica za mame i bebe)
Skip to content