15, 16, 17. i 18.4. /Radionica: treća godina preddiplomskog studija Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Tema radionice su procesni kompozicijski dijagrami kao poveznica različitih umjetnosti te su i voditelji iz različitih povezanih umjetničkih disciplina: arhitektica Ivana Tutek /AF, Atelier Minerva/, multimedijalni umjetnik, pjesnik i dizajner Stanislav Habjan /Dialogues, Dućan metafora, Orkestar Skala do Sunca, Car je gol/  i arhitektica i glazbenica Bernarda Lukač  /Atelier Minerva, DDR/.

Izložba: postavljena u dva dijela_kao uvod i zaključak radionice studenata arhitekture

Uvodni dio je izložba autora radionice /I. Tutek, B. Lukač i S. Habjan/, a završni dio je izložba radova sa radionice studenata arhitekture-od 15.4. 2023.

Izložbe se međusobno nadopunjuju i formiraju tematsku cjelinu.

 

22.4. od 19 h/Otvorenje izložbe i Promocija kataloga /DISPOZICIJA_dijagram dijaloga 2020.&2021.

22.4. od 20 h/Performans: dijagram dijaloga / cir.co.lo_ arhitektura & muzika _Car je gol bend

 

 

Tema je glazba za gledanje, arhitektura iza zvuka ili poetskog teksta.

Metodom kreativnog procesa prevođenja zvuka i/ili poetskog teksta u grafički, neglazbeni/netekstualni prikaz te odmicanjem od primarnog medija omogućava se iskorak u novu slobodu, angažiranje novih područja misli, te stvaranje prostorne forme. 

Studenti treće godine preddiplomskog studija Arhitektonskog fakulteta u okviru prostora Galerije Modulor projektiraju dijagram događanja /scenarij akcije: prostorne, likovne, glazbene, multimedijalne…/ – apstraktni mehanizam koji aktivira zadani  segment ili cijeli prostor na odabrani željeni način /apstraktni kompozicijski dijagram_ arhitektonski konstrukt za odabranu muziku.

 

AUTORI:

Ivana Tutek, doc.art.dr.sc. / Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kabinet za crtanje i plastično oblikovanje / radi u nastavi te surađuje na arhitektonsko-urbanističkim projektima i

znanstveno-stručnim studijama, izložbama, radionicama i publikacijama / Atelier Minerva /. Glavni predmet interesa su joj kompozicijski dijagrami u arhitekturi i drugim umjetnostima.

Bernarda Lukač, mag.ing.arch. / Atelier Minerva / sudjeluje na brojnim izložbama, radionicama,

publikacijama i arhitektonsko-urbanističkim projektima. Bavi se grafičkim dizajnom, naglazbenoj sceni djeluje u sklopu post-punk sastava DDR.

Stanislav Habjan, multimedijski umjetnik. U ostvarenjima zamisli koristi se tekstom, dizajnom, fotografijom, performansom, glazbom. Autor je nekoliko knjiga proze i poezije, niza slikovnica i grafičkih mapa; oblikuje izložbe, ambijente i instalacije. Svoje izložbe koncipira kao interaktivne ambijente u  kojima boravi kao kustos i domaćin, autor i lik. Od 2019. nastupa s grupom Car je gol za koju piše pjesme.

 

 

DISPOZICIJA_ dijagram dijaloga / cir.co.lo_ ARHITEKTURA & MUZIKA/radionica, izložba, performans, promocija

Ključne riječi:

Skip to content