Projekt “NEVIDLJIVE IGRAČICE – ŽENSKI SPORT NA TREŠNJEVCI”

 

 

U subotu, 22.4.2023. u 11 sati krećemo  na novu turu kvartom, a moći ćemo vidjeti i umjetničke intervencije u javnom prostoru koje se bave poviješću trešnjevačkog ženskog sporta.
Organizator programa je kolektiv BLOK-_lokalna baza za osvježavanje kulture,  partner  je Centar za kulturu Trešnjevka, a ostvarena je suradnja s novinarkom Ivanom Perić, našim suradnikom Vanjom Radovanovićem iz Mapiranje Trešnjevkei umjetnicom Enom Jurov.

Fotografija prikazuje članice ženske štafete Plivačkog kluba Medveščak 1970-og godišta, s lijeva na desno: Suzanu Šikić, Željku Gregorić, Andreju Gregorinu i Marijanu Matešić, na Zimskom plivalištu Mladost.

Tu su i dizajneri Zoran Đukić, Hrvoje Živčić i Neva Zidić, zaslužni za sve materijale Muzej susjedstva Trešnjevka,  a na plakatu je fotografija akcije tijekom utakmice ŽKK Jugomontaže i ŽKK Lokomotive 1962. godine, koju je u fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka donirala Zlata Pavić: https://www.muzejsusjedstvatresnjevka.org/fundus/osobni-fotoalbum-s-fotografijama-zkk-tresnjevka?fbclid=IwAR25johQIwSU-mG_diMsiEXnJwPB0375USGyGWO4Nq1wb8u78vcx8l14xo4

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba kroz poziv “Kultura i umjetnost u zajednici”. 

 

 

Projekt “NEVIDLJIVE IGRAČICE – ŽENSKI SPORT NA TREŠNJEVCI”
Skip to content