PRIČE KOJE LIJEČE 3 u lipnju

10.6.2024. u 19 sati, Prečko 2a
Ulaz je besplatan!

 

Nastavljamo naš višegodišnji program Priče koje liječe, namijenjen svim osobama koje žele osnažiti svoje mentalno zdravlje. Čitanje tematskih priča kao načina koji potiče poboljšanu komunikaciju, dublje razgovore i uvid u neke osobne probleme, dobar je put da se upravo populaciji mentalno oboljelih pomogne i ponude neka rješenja na njihove probleme. Kako knjiga može popraviti raspoloženje, mnogi su sigurno doživjeli. Ako se knjiga ili priča odnose izravno na poteškoće polaznika, oni se tada poistovjećuju s glavnim likom u romanu ili priči. Književna fikcija povećava našu suosjećanost s drugima i književnost može pomoći u rješavanju sukoba, prebolijevanju traumatičnih iskustava, integriranju oduzetih aspekata nas samih, a možda čak i postizanju unutarnje cjelovitosti ili samoaktualizacije. Knjige i iskustvo čitanja mogu promicati psihološku promjenu, liječiti traume i ponuditi duhovno ispunjenje.

 

10.6.2024. u 19 sati u Društvenom domu Prečko (Prečko 2a) družimo se s Dijanom Zorić, profesionalnom storytellericom i Udrugom Ludruga – 100% Ljudi

Tema našeg susreta su narodne mudrosti. Dijana Zorić pripovjedačica je s dugogodišnjim iskustvom u pričanju priča. Iza sebe ima tisuće zadovoljnih slušača – od najmlađih do onih najstarijih. Za ovu posebnu prigodu, Dijana je pripremila koloplet narodnih priča iz raznih svjetskih zemalja. Priče su namijenjene odraslima i garantirano će nas na trenutke nasmijati, iznenaditi, vratiti u neka starija i bolja vremena, probuditi tople uspomene, potaknuti na razmišljanje i na promjene. A upravo je u tome moć dobre priče – upaliti naše unutarnje žaruljice, nasmijati nas do suza i dirnuti duboko čak i ona najhladnija srca! Priče koje ćemo čuti ne dolaze same – sa sobom donose mnoge važne poruke i pouke, neodgovorena pitanja i vječne zagonetke.

Priče koje liječe 3 – Dijana Zorić (10.6.)
Skip to content