Teatar Tirena

MREŽA

PREDSTAVA JE OTKAZANA!

 

premijera, 17.11.2023.

Ulaz s pozivnicom

 

četvrtak, 14. prosinca 2023. u 19 sati

Ulaznica: 5 eura

 

Režija: Iva Olujić
Dramaturgija: Nina Horvat
Igraju: Veronika Mach i Luka Šatara
Kostimografija i scenografija: Ana Paulić
Oblikovanje zvuka: Jona Jovanović
Dizajn: Ana Goja
 
 

 

O predstavi:

Društvene mreže u potpunosti su promijenile način komunikacije koji se danas znatno manje odvija uživo. S jedne se strane pažljivo editira što će se staviti na društvene mreže i time stvara privid savršenog života, provučen kroz filtere i prikazan u najboljem svjetlu u obliku precizno probranih trenutaka. Stvaraju se nerealne slike stilova života, fizičkog izgleda i sreće kao takve. S druge se strane nekritički u prostranstva interneta, bez puno promišljanja, šalje bilo što jer postoje storyji koji traju samo 24 sata.

 

Društvene mreže omogućile su da svatko ima platformu za izražavanje. Omogućuje se amplificiranje glasova pojedinaca, no istodobno ne postoji nikakvo reguliranje informacija koje ti glasovi plasiraju. Ne razvija se kritičko mišljenje, nego se stvari uzimaju zdravo za gotovo. Mjerne jedinice su broj pratitelja, broj srca ispod posta i broj pregleda. Cilj je postati viralan. Današnji tinejdžeri odrastaju u nepreglednom moru (neprovjerenih) informacija, trendova, nerealnih standarda i izloženosti.

 

U predstavi “Mreža” problematiziramo različite aspekte društvenih mreža. Društvene mreže su fenomen od kojeg ne možemo pobjeći i koji neće nestati. Ono što možemo jest sagledati taj fenomen kritički i osvijestiti njegove dobre i loše strane.

 

 

Predstava za tinejdžere: Mreža (Teatar Tirena) – OTKAZANO!
Skip to content