Program sufinanciraju Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

UKRATKO O PROGRAMU ?

Inicijalno nazvan “Nauči postati DJ, snimi svoj glazbeni spot”, “Postani zvijezda: snimi svoj video spot” je program glazbeno-tehničke edukacije i motivacije osnovnoškolske djece za uključenje u kulturne i umjetničke aktivnosti kroz praktično učenje DJ-iranja i snimanja glazbenih spotova. Programom se cilja zainteresirati djecu za glazbu i produkciju glazbe i naučiti ih kako samostalno (ili u grupi) stvarati umjetničke projekte – glazbene video spotove.

Sastoji se od edukativnih radionica, produkcije vlastitih audio i video uradaka polaznika, te promotivnih i diseminacijskih aktivnosti (polaznici će moći objaviti svoje radove na popularnim društvenim mrežama) i biti motivirani uključiti se u svijet glazbe i glazbene produkcije.

Polaznici će prvo proći edukativne radionice u kojima će naučiti kako koristiti svu tehniku neophodnu za glazbenu produkciju i snimanje glazbenih spotova, a pri tome će isprobati i glazbene instrumente i umjetnost pjevanja. Edukaciju će voditi Irena Mrduljaš, prof. (učiteljica glazbenog) i Mario Domazet (glazbenik i producent), uz asistenciju glazbenog producenta i montažera Zvonimira Domazeta i Gregora Cvijetića, stručnjaka za video montažu. Autor i voditelj programa je dr.sc. Ivan Hromatko, viši stručni suradnik za programe u lokalnoj zajednici Centra za kulturu Trešnjevka. Uz voditelje, polaznike će posjetiti i ? gosti iznenađenja iz svijeta glazbe! ?

Zbog kvalitete edukacije, broj polaznika će biti ograničen. No, oni će postati motivirani “ambasadori” koji će dalje promovirati glazbu i glazbenu produkciju svojim vršnjacima. Po završetku edukacije, polaznici će imati producirani video spot koji su sami napravili i koji će moći slobodno koristiti dalje na društvenim mrežama kako bi promovirali svoj rad. Njihovi radovi će biti projicirani u Velikoj Dvorani Društvenog Doma Prečko – kako bi djeca, roditelji, prijatelji, obitelji, ali i stručna (glazbena) i šira javnost mogli proslaviti njihovu uspješnu edukaciju. U promociji će im pomoći i Centar za kulturu Trešnjevka, promocijom njihovog rada na društvenim mrežama i web stranici projekta. Također, Centar za kulturu Trešnjevka ovim projektom planira razvijati partnersku mrežu kojom će osigurati projekte glazbene motivacije i edukacije i u budućnosti – za više djece.


LOKACIJA ?

“Postani zvijezda: snimi svoj video spot” će se održati u DM Audio profesionalnom glazbenom studiju s profesionalnom opremom, te prostoriji br. 9, na I. katu, Društveni Dom Prečko, Prečko 2a (DM studio je na istoj lokaciji).

Smješten u Društvenom domu Prečko (Prečko 2a), DM studio i edukativne radionice se nalaze unutar 100 m od OŠ Prečko i 500 m od OŠ Nikola Tesla.

   


POLAZNICI – ZVIJEZDE ?

 • osnovnoškolska djeca u dobi od 12 do 15 godina
 • minimalno 6 i maksimalno 12 polaznika_ica, s time da će voditelji paziti na jednaku uključenost dječaka i djevojčica, te uključenost djece i različitih socio-ekonomskih zaleđa. Organizator zadržava pravo održavanja audicije i/ili izbora polaznika_ica u slučaju većeg broja zainteresirana djece.
 • roditelji/srkbnici polaznika_ica će prije početke programa morati potpisati suglasnost o sudjelovanju njihove djece/štićenika, te o fotografiranju za potrebe promocije programa u javnosti

PRIJAVE ?

 • Prijaviti se možete do 28. veljače 2023. godine isključivo putem online prijavnice – klikom ovdje -> ?PRIJAVI SE! ?

CILJEVI ?

 • Najvažniji aspekt programa je dugoročni razvoj publike i razvoj umjetnika.
 • Podučavanjem kroz praksu učimo djecu ne samo tehničkim elementima produkcije glazbe nego im gradimo samopouzdanje i pokazujemo im kako i oni mogu biti sudionici i kreatori na glazbenoj sceni. Čak i ukoliko ne ostanu aktivni kao autori, oni će biti zainteresirani i upoznati s glazbenom scenom te će postati njezina publika. Trudit ćemo se birati polaznike tako da budu zastupljeni dječaci i djevojčice podjednako, te da uključimo djecu iz teških ekonomskih prilika.
 • Ne manje važno, program je u skladu sa “Strategijom kulturnog i kreativnog razvitka Grada Zagreba 2015. – 2022.” i doprinosi učinkovitoj provedbi strategije u smislu poboljšanja kvalitete života građana, razvoja inovativnog kulturnog poduzetništva, jačanja umjetničkog i kulturnog stvaralaštva, te dostupnosti i participaciji građana svih skupina. Također, projekt doprinosi postizanju općih ciljeva poput: Opći strateški cilj 2: Povećati interes, znatiželju, sudjelovanje i uključivanje građana u kulturne, Povećati dostupnost kulture i umjetnosti svim građanima grada Zagreba, Osigurati raznovrsnost i podjednaku raspodjelu kulturnog i umjetničkog sadržaja za sve dobne skupine, Unaprijediti aktivno sudjelovanje građana u kulturnim i kreativnim aktivnostima u gradu Zagrebu, Razvoj inovativnih modela uključivanja građana i razvoja publike u kulturi, Osigurati bolju integraciju kulturnih sadržaja u proces cjeloživotnog učenja, Unaprijediti obrazovanje i prijenos znanja u području umjetnosti i kulture, Poduprijeti inicijative, projekte i programe kojima je svrha interakcija kulture i socijalno osjetljivih i marginaliziranih skupina.

TERMINI ?

✨RADIONICE (16h glazbeno-tehnička edukacija + 4h video edukacije)

PONEDJELJKOM i UTORKOM od 19:15 do 20:15h 

   • Ožujak 3/2023:
    • 6.3. i 7.3., 13.3. i 14.3., 20.3. i 21.3., 27.3. i 28.3. Poduka osnova DJ-iranja, korištenja tehnike za glazbenu produkciju, snimanja glazbenih instrumenata i pjevanja
     • (voditelji: Irena Mrduljaš, Mario Domazet, Zvonimir Domazet)
   • Travanj 4/2023:
    • 3.4. i 4.4., 10. i 11.4., 17. i 18.4., 24. i 25.4. Poduka osnova DJ-iranja, korištenja tehnike za glazbenu produkciju, snimanja glazbenih instrumenata i pjevanja
     • (voditelji: Irena Mrduljaš, Mario Domazet, Zvonimir Domazet)
   • Svibanj 5/2023:
    • 8.5. i 9.5., 15.5. i 16.5. Samostalna produkcija video spota, uz profesionalno mentorstvo majstora video produkcije
     • (voditelji: Irena Mrduljaš, Mario Domazet, Zvonimir Domazet, Gregor Cvijetić)

✨ZAVRŠNA PREZENTACIJA I DODJELA CERTIFIKATA

Dvorana 1, prizemlje, Društveni Dom Prečko, Prečko 2a

  • NED 21.5.2023 od 17 do 18h: Svečana projekcija video spota (ili više njih) u Velikoj dvorani Društvenog doma Prečko (Prečko 2a), otvoreno za javnost

 

 

 

 

 


O VODITELJIMA ?

Irena Mrduljaš, voditeljica glazbenih radionica. Irena je profesorica glazbene kulture i umjetnosti u osnovnoj i srednjoj školi.

Dugi niz godina radi sa djecom na način da ih motivira na glazbene aktivnosti koje uključuju pjevanje, sviranje i zajedničko sudjelovanje u zborskom muziciranju. Koncertnim nastupima sa pjevačkim zborovima nastoji unijeti radost muziciranja, a pedagoškim taktom to i uspjeva. Učenici su nekoliko puta nastupali i na pozornicama naše najveće koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Svoj rad i utjecaj je ostavila radeći u mnogim školama na području Grada Zagreba, Zagrebačkoj županiji i Splitsko – dalmatinskoj. Uz želju da djeca glazbeno napreduju, mnogi od njih su se i opredijelili za glazbeno školovanje. Neki među učenicima ostvaruju takve rezultate da se njihove kompozicije mogu odslušati i na YouTubeu kanalu! Bavi se dugi niz godina tehnikom pjevanja te zajednički muzicira i nastupa sa vokalnim studijom Ivane Galić. Pjevanje uči sa prof. pijanistom Davorom Ljubićem te planira zajedničke koncertne nastupe. Glazba koja ju zanima je klasična i cross over. Sa učenicima planira ostvarivati projekte u kojima će djeca i dalje upoznavati razne stilove u glazbi, tehniku pjevanja i široki spektar novih tehnoloških znanja od produkcije glazbenih djela do reprodukcije istih. Cilj je muziciranje i otkrivanje novih znanja i mogućnosti koje pruža najljepša od svih umjetnisti- glazba!

 

Mario Domazet, su-voditelj glazbenih i voditelj tehničkih radionica. Mario je glazbenik (bend: Drugi način) i vlasnik obrta DM studio koji se bavi audio produkcijom i koji surađuje s brojnim slavnim glazbenicima i glazbenicama iz Hrvatske i regije.

 

Zvonimir Domazet, su-voditelj tehničkih radionica. Zvonimir je glazbeni producent i montažer koji je već 20 godina ton majstor poznatih Hit records-a i DM studio-a.

Gregor Cvijetić,  voditelj radionica video produkcije. Gregore je stručnjak za video montažu koji će pomoći polaznicima da urede i montiraju svoj video spot.

dr.sc. Ivan Hromatko, autor i voditelj programa. Ivan je viši stručni suradnik za programe u zajednici Centra za kulturu Trešnjevka. Doktorirao je sociologiju i u radu se najviše posvećuje inkluzivnim programima i programima za volontere.


KONTAKT ?

Za više informacija o programu, kontaktirajte voditelja programa na ihromatko@cekate.hr


?REZULTATI 2023

 

 

 


? PROMOTIVNI MATERIJALI

PLAKAT

 

LETAK

 

1. Postani Zvijezda! snimi svoj video spot! (2023)
Skip to content