U organizaciji Mjesnog odbora “Antun Mihanović”  Teatar Tirena će u Centru za kulturu Trešnjevka izvesti predstavu “Boja odgoja” 21. svibnja u 11 sati.

 

BOJA ODGOJA

 

redateljica Nora Krstulović

dramaturginja Nina Horvat

igraju Petra Težak i Vid Ćosi

 

O predstavi:
“Boja odgoja” predstava je za tinejdžere koja se bavi rodnim ulogama i rodnom ravnopravnošću te problematizira štetne stereotipe koji se vežu uz muški i ženski rod. Živimo u svijetu koji nam i prije no što se rodimo “daruje ” paket pravila, uputa i očekivanja. Taj paket pokriva sve – od toga kako trebamo izgledati, kako se trebamo ponašati, kako trebamo razmišljati pa čak i što bismo trebali osjećati. Unaprijed određuje naš položaj u društvu i propisuje što nam je sve dopušteno, a što zabranjeno. Zašto su ženski “paketi” roza, a muški plave boje? Kako je uopće došlo do toga da su boje postale rodne odrednice? I što se dogodi kad Plava i Rozi jednog dana odluče da im je svega dosta i pokušaju dati otkaz?

 

 

O Teatru Tirena:
U 25 godina postojanja u Tireni su postavljene 43 predstave hrvatskih autora, održano je 18 Kazališnih kampova, tiskane su 3 zbirke igrokaza za djecu i mlade te priručnik dramskih igara i vježbi za obradu gradiva iz hrvatskog jezika, pokrenuta je online platforma “Kazališni šalabahter” i proveden je EU projekt “Klikni s kazalištem”. Teatar Tirena partner je u mnogim međunarodnim projektima, suorganizator znanstveno – umjetničkih simpozija o dramskoj pedagogiji i mjesto umjetničko-pedagoške prakse Poslijediplomskog specijalističkog studija Dramske pedagogije.

 

 

Mjesni odbor Antun Mihanović donosi predstavu Boja odgoja Teatra Tirena
Skip to content