KONCERT
GLAZBA BOLJEG SVIJETA

Petak, 25.03.2022. u 19,30 sati
Dvorana Centra za kulturu Trešnjevka

 

 

Nastupaju: 
ĐANI STIPANIČEV, tenor-bariton
BERISLAV ANTICA, klavirska pratnja

Dosta vam je stresa, tjeskobe i neizvjesnosti!?
Želite li doživjeti povratak u najljepše godine života i najljepše godine zabavne glazbe?! Želite li glazbeno proputovati svijet od San Rema preko New Yorka do Opatije?! Opustiti se i uživati uz nenadmašan glas nevjerojatnog čarobnjaka pozornice Đanija Stipaničeva!?
Ako je odgovor potvrdan imate sreću i zadovoljstvo oplemeniti svoju večer 25.03.2022. u 19,30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1 u sklopu projekta Kvartura/Klub 55+ slušajući domaće i inozemne zimzelene hitove, brojeve iz najpoznatijih svjetskih i domaćih mjuzikala, talijanskih kancona i kazališnih predstava. Đani Stipaničev, mikrofon i Berislav Antica na klaviru pružit će vam nezaboravno iskustvo. Za evergrinsku večer nostalgije i trajnih vrijednosti koju ćete pamtiti predbilježite se na rezervacije@cekate.hr
CKT – jer nudimo samo najbolje!

Koncert se održava uz potporu Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

 

 

 

Rezervacija ulaznica: 01/3027-411, rezervacije@cekate.hr

Cijena ulaznice: 20 kuna

Prodaja ulaznica: sat vremena prije koncerta na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka

 

Maksimalan broj slušatelja: 200

Napomena: Događaj je organiziran uz poštivanje odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite koje su na snazi od 15. ožujka 2022.  s toga posjetitelje pozivamo na odgovornost i ponašanje prema spomenutoj odluci, sukladno kojoj će na ulazu biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom, a prisutni imaju obavezu korištenja maski za lice ili medicinskih maski. Na ulazu neće biti testiranja.

 

ĐANI STIPANIČEV

(Biografija)

Đani je rođen u Mokrinu (Vojvodina, Srbija), 27. svibnja 1969. Od prve godine života obitava u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju, te osnovnu glazbenu školu. Nakon toga diplomirao je biologiju na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu.
Bio je član klape ‘Dalmati’ više od deset godina te je tijekom toga vremena izvodio i snimao u raznim glazbenim standardima za nekoliko TV emisija i festivala.
Osvajao je nagrade za najbolju interpretaciju (Split 1999., Šibenik 2001., 2005.) kao i prva mjesta u Šibeniku(festival dalmat.šansone) (2005., 2009.,2012.,2018.), Splitu (splitski festival) (2009.) i Zagrebu(zagrebfest) (2006.). Kao dio kvarteta ‘4 Tenora ‘ također osvaja Festival dalmat. Šansone u tri navrata (2017, 2019 i 2020).
Od 2002., kao član ‘Gradskog kazališta Komedija’ u Zagrebu (vodećega kazališta za izvedbu mjuzikla, rock opera i opereta u Hrvatskoj), igrao je i igra mnoge glavne uloge, primjerice u Webber-Rice ‘Jesus Christ Superstar’ (Jesus ), Mac Dermott ‘Hair’ (Claude), E.John-Rice ‘Aida’ (Radames), Jacobs-Casey ‘Grease’ (teen angel i Jonny Casino), Menken-Ashmanovu ‘Little shop of horrors’ (biljka Audrey II), , J. Strauss Jr. ‘Eine Nacht in Venedig’ (Pappacoda), Pam Gem’s ‘Piaf’ (Angelo, Theo ), J. Strauss Jr. ‘Die Fledermaus’ (dr. Falke), J. Offenbach ‘Die schoene Helena’ (Agamemnon), E.Kalman ‘Die Csárdásfürstin’ (Edwin), B. Andersson-B. Ulvaeus ‘Mamma mia’ (Sam Carmichael) i nekoliko hrvatskih mjuzikla, Metikoš-Krajač-Prohaska ‘Gubec beg’ (Matija Gubec), Grgić-Kabiljo ‘Jalta,Jalta’ (Griša), Jusić-Fotez ‘Dundo Maroje’ (Maro), J.Gotovac ‘Đerdan’ (Ive) , jedinom tamburaškom mjuziklu Leopold-Škiljan ‘Janica i Jean'(Jean), Domitrović-Gavran ‘Byron'(Byron)itd;
U zagrebačkom HNK ostvaruje: ‘Mimi’ F. Verrières, te ‘West side story’( Tony)(L. Bernstein-S.Sondheim).
Godine 2004. osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji ‘Najbolja glavna muška uloga’ za ulogu Tonyja u mjuziklu ‘West side story’ (L. Bernstein-S.Sondheim) izvedenome u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Za Nagradu hrvatskog glumišta je nominiran još dvaput.

Godine 2006. snimio je slijedeće CD-e: ‘Kartolina iz Dalmacije’(zlatna ploča), potom ‘Live in Komedija’, 2008., 2009. ‘Ti si moje sve’,2011., ‘ Kajkavske popevke’ 2012, ‘Dalmacijo od kamena’ (album nominiran u kategoriji popularne glazbe za diskografsku nagradu Porin 2012), ‘Bajke’ 2017.
Za izniman glazbeno- scenski opus ostvaren u brojnim kazališnim ulogama i doprinos razvoju glazbene umjetnosti Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovan je 27.6.2019., od Predsjednice Republike Hrvatske.

Koncert “Glazba boljeg svijeta”
Skip to content