IMPRO KAZALIŠTE: EKSPERTI

Petak, 27. siječnja 2023. u 20 sati

Centar za kulturu Trešnjevka

Cijena ulaznice: 4 eura

Online prodaja ulaznica OVDJE

Ulaznice se prodaju sat vremena prije događanja na blagajni CeKaTe-a

 

Polaznice dramske grupe u CeKaTe-u upustile su se u izazov – ovladavanje vještinama koje su potrebne za dobro improviziranje. To ćemo vam prikazati putem zabavnih vježbi, dok okolnosti za improviziranje u vježbama tražimo od publike, a sadržaj koji ćete vidjeti bit će kreiran u trenutku, na licu mjesta. Za dobru improvizaciju (a to je ona koja nije blokirana, već teče naprijed) potrebno je biti jako u sadašnjem trenutku, imati dobro zapažanje, otvorenost i prihvaćati ono što sadašnji trenutak nudi, te kreirati iz njegovih detalja.
Vježbe improvizacijskog kazališta razvio je pedagog, glumac i redatelj Keith Johnstone, a mi ćemo vam na ovoj i sljedećim izvedbama prikazati različite zaigrane varijante.
U evropskim zemljama impro-kazalište je prepoznato kao metoda kojom se poboljšava zapažanje, brzo reagiranje, funkcioniranje u timu, a kontinuiranim treniranjem osobe nastupanju s manje stresa i više fleksibilnosti, stoga je ovaj tip rada uveden u mnoge škole, prakticiraju ga studenti različitih fakulteta, a na umjetničkim dramskim fakultetima je izborni predmet. U poslovnom svijetu impro-vježbe se koriste unutar team building programa, te u profesijama u kojima se traži brzo reagiranje i odlučivanje. Stoga su i naše polaznice koje će nastupiti vrlo različitih profesija.
Događanja tijekom ove večeri vodit će Ivana Marijančić, voditeljica grupe Impro kazališta u CeKaTe-u.

IMPRO KAZALIŠTE: EKSPERTI
Skip to content