Gradonačelnik Belfasta John Finucane primio je predstavnike projekta “Yes We Are” In u Gradskoj vijećnici u Belfastu, među kojima su bili i predstavnici iz Centra za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) u Zagrebu.

Projekt “Yes We are In” (Erasmus+) partnerstvo je za inkluziju i kulturno-umjetničko stvaralaštvo osoba s intelektualnim poteškoćama koje pod vodstvom DeZeypa iz Bruxellesa provode Centar za kulturu Trešnjevka iz Zagreba, University of Atypical iz Belfasta, Sveučilište u Wolverhamptonu te ACCAC iz Tampere. Tijekom 30 mjeseci projekta, svi partneri će raditi na koprodukciji međunarodne predstave koju će izvesti 25 osoba s intelektualnim poteškoćama iz 5 partnerskih zemalja, razvoju digitalne pismenosti osoba s intelektualnim poteškoćama (kao i digitalne pismenosti osoblja partnerskih organizacija), te na inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama u izvedbene umjetnosti.

Gradonačelnik Finucane pokazao je interes za projekt te ohrabrio sudionike da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se za projekte ovoga tipa i dalje pronalaze financijska sredstva.
Sudionici iz svih pet zemalja u Zagrebu će imati probe od 13. do 17. siječnja 2020. godine kada će prvi put isprobati izvedbu s live streamom.

Foto: Press – Jonas Borms / MediaRaven

Gradonačelnik Belfasta primio predstavnike projekta Yes We Are In

Ključne riječi:

Skip to content