Glumijada je smotra glumačkoga umijeća mladih, odnosno grupnog dramskog stvaranja učenika 7. i 8. razreda osnovne škole te 1. do 4.  razreda srednje škole u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, kako bi se ojačala komunikacija i suradnja između centra za kulturu i obrazovnih ustanova. Cilj ovog projekta je poticati veze kulture i obrazovanja te potaknuti mlade na što jače kreativno izražavanje. Jer kroz kreativno se izražavanje budi i kreativno razmišljanje, promišljanje o društvu te bude različite vještine, koje mladima mogu služiti čitavoga života.

Ovogodišnja Glumijada tematizirat će prijateljstvo, njegovu važnost i ulogu u svakodnevnom životu i zajednici. Izostanak prijateljstva u nekom kolektivu može dovesti do različitih problema i proizvesti nesuglasice, zavist te nasilje. Upravo je zbog toga važno njegovati prijateljstva i sve pozitivne stvari koja prijateljstva donose.

ODGOĐENO!

Glumijada će se održati od 17. do 19. travnja 2020. godine od 9 do 21 sat na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka te je sudjelovanje na njoj besplatno. Sudjelovati mogu sve zainteresirane školske dramske skupine i profesionalno vođene dramske skupine s djecom od 7. razreda OŠ do 4. razreda SS prijavom svoje školske predstave.

U slučaju iznimno velikog odaziva, prvenstvo sudjelovanja imat će predstave koje tematiziraju prijateljstvo. Kroz tri dana održat će se zajedničke radionice te će izvedene predstave uz nazočnost troje uglednih kazališnih umjetnika: Borisa Svrtana, Ane Vilenice i Hrvoja Zalara, s kojima će se nakon izvedbi održati  okrugli stol. Na okruglom stolu otvorit će se dvosmjerna komunikacija o dramskom stvaralaštvu mladih i njihovom daljnjem razvitku. Svrha ove manifestacije je upravo buđenje zajedništva i uspostavljanje novih prijateljstva.

 

PRIJAVNICA ZA GLUMIJADU

 

Naziv škole ili dramskog studija:

Adresa:

Ime voditelja/voditeljice:

Kontakt voditelja/voditeljice (e-mail, gsm):

Naziv predstave:

Autor predstave:

Tematizira li vaša predstava prijateljstvo: da / ne

Trajanje predstave:

Izvođači predstave:

Ostali suradnici:

Potrebo vrijeme za probu:

Potrebno vrijeme za postavljanje:

Potrebno vrijeme za raspremanje:

Tehničke potrebe (scenska rasvjeta, audio-video itd.):

Kratki opis predstave (do 200 znakova):

U slučaju da postoje priložite dvije fotografije predstave u visokoj rezoluciji, plakat predstave te poveznicu na snimku predstave ili snimku inserta iz predstave.

 

Popunjenu prijavnicu potrebno je poslati do 23. ožujka 2020. na mail tnt@cekate.hr ili osobno dostaviti u tajništvo Centra za kulturu Trešnjevka između 9 i 17 sati.

GLUMIJADA – otvorene prijave