Glumijada je smotra glumačkoga umijeća mladih, odnosno grupnog dramskog stvaranja učenika 7. i 8. razreda osnovne škole te 1. do 4.  razreda srednje škole u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, kako bi se ojačala komunikacija i suradnja između centra za kulturu i obrazovnih ustanova. Cilj ovog projekta je poticati veze kulture i obrazovanja te potaknuti mlade na što jače kreativno izražavanje. Jer kroz kreativno se izražavanje budi i kreativno razmišljanje, promišljanje o društvu te bude različite vještine, koje mladima mogu služiti čitavoga života.

Ovogodišnja Glumijada tematizirat će prijateljstvo, njegovu važnost i ulogu u svakodnevnom životu i zajednici. Izostanak prijateljstva u nekom kolektivu može dovesti do različitih problema i proizvesti nesuglasice, zavist te nasilje. Upravo je zbog toga važno njegovati prijateljstva i sve pozitivne stvari koja prijateljstva donose.

Glumijada će se održati od koncem 2020. godine na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka te je sudjelovanje na njoj besplatno. Sudjelovati mogu sve zainteresirane školske dramske skupine i profesionalno vođene dramske skupine s djecom od 7. razreda OŠ do 4. razreda SS prijavom svoje školske predstave.

U slučaju iznimno velikog odaziva, prvenstvo sudjelovanja imat će predstave koje tematiziraju prijateljstvo. Kroz tri dana održat će se zajedničke radionice te će izvedene predstave uz nazočnost troje uglednih kazališnih umjetnika: Borisa Svrtana, Ane Vilenice i Hrvoja Zalara, s kojima će se nakon izvedbi održati  okrugli stol. Na okruglom stolu otvorit će se dvosmjerna komunikacija o dramskom stvaralaštvu mladih i njihovom daljnjem razvitku. Svrha ove manifestacije je upravo buđenje zajedništva i uspostavljanje novih prijateljstva.

 

PRIJAVNICA ZA GLUMIJADU

 

Naziv škole ili dramskog studija:

Adresa:

Ime voditelja/voditeljice:

Kontakt voditelja/voditeljice (e-mail, gsm):

Naziv predstave:

Autor predstave:

Tematizira li vaša predstava prijateljstvo: da / ne

Trajanje predstave:

Izvođači predstave:

Ostali suradnici:

Potrebo vrijeme za probu:

Potrebno vrijeme za postavljanje:

Potrebno vrijeme za raspremanje:

Tehničke potrebe (scenska rasvjeta, audio-video itd.):

Kratki opis predstave (do 200 znakova):

U slučaju da postoje priložite dvije fotografije predstave u visokoj rezoluciji, plakat predstave te poveznicu na snimku predstave ili snimku inserta iz predstave.

 

Popunjenu prijavnicu potrebno je poslati do 1. listopada 2020. na mail tnt@cekate.hr ili osobno dostaviti u tajništvo Centra za kulturu Trešnjevka između 9 i 17 sati.

GLUMIJADA – prijave
Skip to content