Financira Gradski ured za kulturu Grada Zagreba


OSOBNA KARTA PROJEKTA


NAZIV: Edukacija za zaposlenike javnih ustanova: Ljudska prava i rad s osobama s invaliditetom tijekom COVID-19

VODITELJ PROGRAMA: dr.sc. Ivan Hromatko

PREDAVAČICA: Nedeljka Miščević, dipl.iur.

ASISTENTICA: Elina Petričec, mag.paed.soc.

PARTNER: Centar za obrazovanje odraslih COO Validus (http://coovalidus.hr/)

TERMIN: 5. svibnja 2021. godine // 10:00 -14:00 h (zbog velikog interesa, dodatni termin, 12. svibnja 2021. godine)

LOKACIJA: online (Zoom platforma; link na predavanje će dobiti svi koji se prijave putem prijavnice niže na ovoj stranici)


O PROJEKTU – UKRATKO


Epidemija COVID-19 promijenila je funkcioniranje cijeloga svijeta pa tako i onima koji su i prije ove pandemije bili jedni od marginaliziranih skupina i jedni od najugroženijih članova našeg društva – osobe s invaliditetom. Osim što je unio probleme komunikacije i organizacije rada s osobama s invaliditetom (izolacija, zabrana posjeta itd.), COVID-19 je naglasio dodatno već postojeće probleme nejednakosti u društvu i potrebe za edukacijom – kako samih osoba s invaliditetom, tako i osoblja u podršci.

Kako bi naglasili važnost poštivanja prava osoba s invaliditetom tijekom epidemije COVID-19 , Centar za kulturu Trešnjevka, u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih Validus, odlučio je organizirati ovaj edukativni program. Tijekom edukacije će stručnjakinje iz Centra za obrazovanje odraslih Validus prenijeti svoje iskustvo u radu s osobama s invaliditetom, posebice osobama s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama, te se osvrnuti na njihov položaj tijekom epidemije COVID-19.

Polaznici će steći uvid u iskustvo i izazove u radu s osobama s invaliditetom i poštivanje njihovih ljudskih prava tijekom epidemije COVID-19 te osvijestiti što oni sami mogu učiniti u pristupu osobama s invaliditetom.

Edukacija je namijenjena prvenstveno zaposlenicima javnih ustanova (centri za kulturu, škole, vrtići itd.), ali i svim drugima koji rade s osobama s invaliditetom (udruge i sl.) ili se za to školuju (studenti…).

Osim što će polaznici steći važna znanja, vjerujemo da će ovo predavanje poslužiti i kao platforma za umrežavanje organizacija i pojedinaca koji djeluju u ovom području, te kao prilika za promociju ljudskih prava osoba s invaliditetom.

Edukativni program vode predavačice iz Centra za obrazovanje odraslih Validus (http://coovalidus.hr/), a polaznici će imati priliku prenijeti i svoja znanja i iskustva.

Po završetku programa, organizatori će objaviti brošuru o ljudskim pravima i radu s osobama s invaliditetom i ranjivim skupinama tijekom epidemije COVID-19, a koja će ostati javno dostupna kao trajni edukativni materijal kojim će se moći poslužiti svi zainteresirani.

Brošuru, kao i sve materijale s ovog programa možete pronaći na dnu stranice.

 


PROGRAM ONLINE EDUKACIJE (ZOOM)


10:00 – 10: 15 Upoznavanje

10:15 – 11:30 Ljudska prava osoba s invaliditetom: Model ljudskih prava

11:30 – 12:00 Pauza

12:00 – 12:45 Položaj osoba s invaliditetom u vrijeme epidemije COVID – 19: Problematika? Što smo naučili? Smjernice za dalje?

12:45 – 13:30 Podrška osobama s invaliditetom u vrijeme epidemije COVID – 19: Što možemo učiniti sami? Važnost osobno usmjerenog pristupa i komunikacije

13:30 – 13:55 Izmjena iskustva, mišljenja, stavova, prijedloga, evaluacija

13:55 – 14:00 Završna misao

Svi polaznici će dobiti certifikat o sudjelovanju.


PRIJAVA (do 4.5. 2021.)


 

OTVARANJE PRIJAVNICE U NOVOM PROZORU: KLIKNITE ->OVDJE 

Za sva pitanja o programu ili prijavnici, molimo da se javite organizatoru na ihromatko@cekate.hr


REZULTATI PROJEKTA


  • BROŠURA (pdf) U izradi…

PROMOTIVNI MATERIJALI


LJUDSKA PRAVA I RAD S OSOBAMA S INVALIDITETOM TIJEKOM COVID-19: EDUKATIVNI PROGRAM (2021)
Skip to content