26. rujna
-
26. rujna

Centar za kulturu Trešnjevka u sklopu svojih kazališno-edukativnih programa Škola u kazalištu predstavlja radionicu Dramska maštaonica, koja je dio javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2020. godinu.

Radionica: Dramska maštaonica
Voditelj: Bruno Margetić, dramaturg i dramski pedagog
Termin: utorak, 16. rujna 2020. od 10 do 14 sati (ZBOG KORONA VIRUSA, MOGUĆE SU PROMJENE U RASPOREDU)
Lokacija: pozornica Centra za kulturu Trešnjevka
Polaznici: 40 učenika 1. do 4. razreda osnovne škole
Prijave: putem maila na tnt@cekate.hr
Sudjelovanje na radionici je besplatno

 

O radionici:  U sklopu dramske radionice voditelj će s učenicima proći dramske vježbe te raditi improvizacije na temu svima dobro poznatih bajki i priča. Na kraju radionice izveo bi se pokazni trominutni igrokaz proizašao iz radionice.  Kroz radionicu poticala bi se dječja mašta te njihova sposobnost  kreiranja vlastitih priča iz postojećih, javnog nastupa te komunikacije uopće.

 

Ciljevi:
• buđenje mašte
• učenje čitanja s razumijevanjem
• učenje pismenog izražavanja
• stjecanje sigurnosti za uspješan javni nastup

 

O voditelju:
Bruno Margetić umjetnički je voditelj Umjetničke organizacije Ateatar. Svi tekstovi i predlošci za izvedbu koje je do sada napisao doživjeli su svoje izvedbe. U sklopu produkcija
dramskih studija postavljeni su komadi: Ragnarök, Hod po žici bez kišobrana, Mi ovdje njegujemo dobre odnose, Prazan prostor, na DeSadu na ADU izveden mu je komad Daj me slušaj se, na Hrvatskom radiju 13 minijatura i jedna radio drama, a u produkciji Ateatra Vilimov Shakesepare, Ubojstvo i smrt Miroslava Krleže te Corto. Između ostalog, postavio je predstave za djecu: Stoliću, prostri se!, Gusari i Zmaj u ormaru u DK Dubrava i bio dramaturgiju na predstavi Muka malog vuka u Maloj sceni. Dvaput je bio stipendiran za rad na scenarijima cjelovečernjih filmova od strane Društva hrvatskih filmskih redatelja, pod mentorstvom Gorana Tribusona, odnosno Mate Matišića. Autor je dramaturškog jezika SAGA i voditelj istraživačkog projekta Simultasking. Scenarist je i redatelj VR videa Heroes of night and tragic.

 

Dramska maštaonica
Skip to content