Predavanjem fotografa Luke Mjede o uličnoj fotografiji započinjemo suradnički  projekt pod nazivom BIOGRAFIJA GRADA/LICE U’LICE. Sve zainteresirane građane, fotografe i one koji to nisu, no tema ih zanima, pozivamo da nam se pridruže i čuju nešto više o ovoj temi, na našem Ljetnom diskontu kulture.

Ponedjeljak, 15.6. u 19 sati.

Vieš o projektu:

CEKATE pokreće fotografski projekt “LICE U’LICE“  te  poziva Zagrepčane da se aktiviraju  u  istraživanju posljedica snažnog potresa u Zagrebu kroz  snimanje ili ustupanje već snimljenih uličnih fotografija; nakon selekcije fotografija stručnog žirija (vodstvo: Luka Mjeda, fotograf) organizira se izložba u Galeriji Modulor.

 

Uz osvještavanje važnosti zagrebačke arhitektonske baštine, naglasak je na prikazu oštećenog (ranjenog) Zagreba u vrijeme trajanja pandemije COVID-19 i snažnog potresa koji je zadesio Zagreb te njegovih posljedica koje još uvijek traju.

 

Sliku takvog Zagreba čine fotografije sablasno praznih ulica grada s njegovim znamenitostima ali i skrovitih ulica sa slabo poznatim detaljima, direktne posljedice potresa na zagrebačke zgrade i njegove stanovnike te postepeno (ne)obnavljanje ili (ne)zacjeljivanje Grada i stanovnika Zagreba.

 

Najbolji polaznici s najzanimljivijim fotografijama sudjelovat će na izložbi u Galeriji Modulor.

 

Program se odvija kroz sljedeće etape:

  1. Uvodno predavanje za sve zainteresirane osobe, Luka Mjeda, Cekate

Ponedjeljak, 15.6. 2020. u 19 sati, galerija Modulor

 

  1. Fotografske radionice (lipanj)

odnose se na umjetničku interpretaciju „ovog razorenog“ lica Zagreba; onog kojeg smo otkrivali na prvi pogled, lice do sada nepoznatog ljudima koji žive i rade u njemu.

Ideja je prikazati specifičnosti pojedinih dijelova Zagreba te pritom odgovoriti na pitanje: što se desilo i kako se s time danas nosimo.

Radionicu je nužno provesti i kao istraživanje/pregledavanje snimljenih fotografija o projektu te nakon tako prikupljenog materijala uz sugestije i odabir voditelja slijedi obrada, izbor, razgovor, postav izložbe i prezentacija. Radionica se provodi za maksimalno 20 polaznika starosti od 15-60 godina. Selekcija polaznika radi se tijekom programa na osnovu snimljenih fotografija.

 

  1. IzložbaLICE ULICE – POTRES U ZAGREBU 2020“ (listopad 2020.)

Na osnovi odabira najzanimljivijih snimljenih fotografija te dodatnih fotografija obnove u Zagrebu.

Za zainteresirane je nužna prijava na mail adresu: modulor@cekate.hr, do 12.6. 2020.

Za informacije nazvati: 091 3027 412

 

Predavanje o uličnoj fotografiji/Luka Mjeda/15.6.u 19 h
Skip to content