U sklopu projekta KineDok u utorak 15.11. u 19 h prikazujemo nagrađivani dokumentarac, nježni portret sestrinskoga odnosa Lijepo mi je s tobom, znaš… Nakon filma pozivamo vas na razgovor s autoricom filma Evom Kraljević i njezinom sesrom Mijom.  Ulaz je besplatan.

Eva i Mia su sestre. Mia je vesela, otvorena, ima Downov sindrom, ne mari previše za modu i voli lhttp://KineDokjude. Eva deset godina kamerom bilježi svoja druženja sa sestrom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos. U tom pokušaju nastaje prekrasan portret dviju sestara, ispunjen radošću, strahom i željom da se nadiđe malograđanski ukus koji postavlja granice sestrinske ljubavi.

Vrijeme: 43
Režija, scenarij i kamera: Eva Kraljević
Jezik: hrvatski
Godina: 2015
Zemlja: Hrvatska
Producent: Dana Budisavljević, Miljenka Čogelja
Festivali i nagrade:
ZagrebDox (2015) – HT nagrada publike
Sarajevo Film Festival 2015. – EDN Talent Grant
Liburnia Film Festival 2015. –Nagrada publike
Eastern Neighbours Film Festival 2015.
Međunarodni filmski festival u Prištini – PriFest 2016.
Eva Kraljević rođena je 1981. u Zagrebu. Diplomirala je filmsko snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, a radi kao snimateljica i fotografkinja. Kao snimateljica radila je na desetak kratkih, deset srednjometražnih i dugometražnih dokumentaraca, TV drama i reportaža, namjenskih filmova i glazbenih spotova. Godine 2009. osvojila je nagradu za kameru na bienalnom filmskom festivalu FRKA (ADU) s filmom Danijel (2007). Na istom je festivalu dvije godine ranije osvojila istu nagradu za film You are so stupid, stupid. Lijepo mi je s tobom, znaš njezin je redateljski prvijenac.
LIJEPO MI JE S TOBOM, ZNAŠ… projekcija i razgovor s autoricom 15.11. u CeKaTe-u

Posljednje iz kategorije: Film i video

Skip to content