Inkluzivni europski kazališni program za gluhu i čujuću publiku u CeKaTe-u!

 

Inkluzivna bilingvalna predstava “Čuvari snova“, finskog autora Eere Enqvista, biti će izvedena simultano na glasovnom i znakovnom jeziku u Velikoj Dvorani CeKaTe Teatra.

Predstavu su razvili glumci, članovi udruge DLAN, pod režijom Angela Naumovskog, te koristeći metodu Inovativnog Bilingvalnog Teatra (IBT).

Radi se o pristupu dramskom tekstu u kojem je svaki lik interpretiran istovremeno od strane gluhog i čujućeg izvođača, dajući podjednaku važnost znakovnom i glasovnom jeziku.

Na taj se način potiče inkluzija gluhih u svijetu kazališta, prezentira jednakost čujućih i gluhih, te razvija mješovitu publiku gluhih i čujućih koja simultano može uživati u umjetničkom programu.

LOGO-DLAN-FINAL-1-300x192   

Stoga ovim putem pozivamo gluhu i čujuću publiku na predstavu u kojoj će podjednako uživati bez potrebe za prijevodom – jer je cijela radnja izvedena na znakovnom i glasovnom hrvatskom jeziku.

 

RADNJA PREDSTAVE

Radnjom smještena na granici dvije neprijateljske države, ali i na granici jave i sna – na kojima se susreću gluhi i čujući, ljubavnici i neprijatelji, vojnici i civili, žene i muškarci – predstava “Čuvari snova” Vas poziva da spoznate vlastite i tuđe granice i odgovorite na pitanja:

Može li se uspostaviti kontakt s drugim ljudskim bićem unatoč ograničenjima?

Što zapravo znači biti inkluzivan?

Mogu li gluhi i čujući prevazići komunikacijske granice?

Mogu li neprijatelji postati ljubavnici?

Premijera Čuvari snova 26.4.2018 Zagreb, Cekate

Čuvari snova, 7.6.2018. u 20h (Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, 10000 Zagreb)

Autor teksta / Eero Enqvist
Režija / Angel Naumovski
Produkcija / DLAN i CEKATE Igraju / Iva Vrbos, Korana Ugrina, Kristijan Ugrina, Lino Ujčić Matessa
Ulaznica /30 kn (rezervacije na angel@dlan.hr; osobno preuzimanje 1 h prije predstave)

 

CeKaTe Teatar Vas poziva da anonimno ocijenite predstavu i pomognete unaprijediti naše buduće inkluzivne i bilingvalne programe!

Skenirajte QR kod pomoću Vašeg mobilnog uređaja i ispunite kratki upitnik!

 

O PROJEKTU…

Predstava se odražava u sklopu međunarodnog projekta ABbA Europe (engl. Audience Blending by Arts), odnosno, “Spajanje publike putem umjetnosti” sufinanciranog od strane EACEA fonda Kreativna Europa – Kultura i Ministarstva kulture Republike Hrvatske (ABbA Europe 2017-1696-001-001).

logo s&s theatre nieuw

Partnerstvo koordinira centar za kulturu u lokalnoj zajednici Gemeenschap De Zeyp (Bruxelles, Belgija). Uz njih, u partnerstvu sudjeluju Esteetön taide ja kulttuuri ry (Tampere, Finska), Teatar Tsvete (Sofija, Bulgarska), Vo’Arte (Lisabon, Portugal), Udruga Kazaliste, Vizualne Umjetnosti i Kultura Gluhih DLAN (Zagreb, Hrvatska), Sveučilište u Wolverhamptonu (Wolverhampton, Velika Britanija), Europska mreža pružatelja usluga osobama s invaliditetom – EASPD (Brussels, Belgija) i Europska mreža centara za kulturu (Brussels, Belgija) – ENCC, te Centar za kulturu Trešnjevka (Zagreb, Hrvatska) koji je preko ravnateljice CeKaTe-a, Ljiljane Perišić, ujedno i jedini hrvatski predstavnik u ENCC.

Više o projektu: https://cekate.hr/program/projekti/kreativna-europa-abba-europe-teatar-znaka-i-zvuka/

 

LogosBeneficairesCreativeEuropeRIGHT_EN

 

 

 

Ministry_of_Culture_(Croatia)_Logo.svg

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Izjava o odricanju odgovornosti //
Podrška Europske Komisije u produkciji ove publikacije ne sadrži i podršku njezinog sadržaja koji prezentiraju samo stavove autora, te Europska Komisija ne može biti držana odgovornom za bilo koje korištenje koje može nastati iz informacija u sadržanih u njoj.
Predstava “Čuvari snova” / 7.6.2018. / 20.00h / 30kn
Skip to content