Koncert pod zvijezdama ansambla Duo Corde na Prvom ljetnom diskontu kulture

24. 7. / 21:00 / Velika dvorana CeKaTea

Zbog kiše večerašnja romantična večer uz mandolinu i gitaru te sopranisticu Mimu Karaulu na Koncertu pod zvijezdama bit će u 21 sat u novouređenoj  velikoj dvorani Centra za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1).  Muzicirat će Duo Corde. To su  Josip Orešković, mandolina i Ambrozije Puškarić, gitara. Sastav je osnovan 2006. godine radi promicanja originalne glazbe za mandolinu i gitaru.
Raznolik i zanimljiv repertoar ansambla može zadovoljiti glazbene ukuse širokog auditorija, a raznovrsnost i mogućnost prilagodbe daje mu mogućnost nastupanja u različitim prilikama i ambijentima – od ugodne glazbene kulise, svečanih otvaranja i raznih drugih manifestacija do klasičnih koncertnih nastupa.
Okosnica programa ima je klasična glazba pisana za mandolinu, koja uključuje djela L. van Beethovena, R. Calacea, W. A. Mozarta, D. Scarlattija i drugih. Također Duo njeguje i izvodi glazbu za mandolinu drugih glazbenih žanrova, kao što su popularne melodije, filmska glazba, operne i operetne arije. Izvodi i glazbu za druge sastave, prilagođujući je mandolini i gitari, a rado i često surađuje s mladim vokalnim solistima.
Ansambl je do sada na koncertima angažirao i stalne gošće: Mimu Karaula, Biljanu Ivanović i Leu Bulić, mlade i perspektivne operne pjevačice.

Program koji su pripremili za ljetni koncert u Atriju CKT-a naslovljen je “Romantična večer” , u sklopu kojega ćemo čuti poznate filmske teme (Nino Rota), jazz i tango glazbu (G. Gershwin, A. Piazzolla), te atraktivne arije i duete iz poznatih mjuzikla i opereta (F. Lehar, I. Kalman, A. Kabiljo, Đ. Jusić). Uz ovaj program možete zaplesati, sanjati ili jednostavno uživati služajući dvojicu instrumentalnih virtuoza kojima će se kao gošća pridružiti mlada sopranistica Mima Karaula.
Ulaz je slobodan.

Program:
N. Piovani: La vita e bella
A. Amadei: Mattinata
G. Silvestri: Serenata medioevale
G. Gershwin: Summertime
N. Rota: Speak softly love
S. Warbeck: Ricordo Ancor, tema iz filma Mandolina kapetana Correlia
J. Sgallari: Serenata ungherese
E. Marucelli: Caricature polka
A. Kabiljo: Što će biti sutra, arija Nine iz mjuzikla Jalta, Jalta
F. Lehar: Moje usne i poljubac tvoj, arija iz operete Giuditta
S. Joplin: Maple leaf rag
A. Piazzolla: Oblivion
Đ. Jusić: Duet Pometa i Petrunjele iz mjuzikla Dundo Maroje
F. Lehar: Usne šute, duet iz operete Vesela udovica
I. Kalman: Čardaš iz operete Grofica Marica

www.duocorde.com

 

Danas romantična večer na Ljetnom diskontu kulture

Ključne riječi:

Skip to content