1. svibnja 2017. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održano je 4. Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe. Mali vokalni ansambli, klape i zborovi natjecali su se u maloj dvorani u vokalnoj prezentaciji hrvatske tradicijske kulture pred publikom i stručnim povjerenstvom u sastavu Tomislav Habulin, Marko Rogošić i Joško Ćaleta.

Osamnaest okupljenih ansambala iz Zagreba, Slavonije, Primorja i Like, izvelo je program a cappella i uz pratnju tradicijskih instrumenata. Sudjelovali su Ženski vokalni ansambli Kud-a Mladost, Croatia i Zwizde iz Zagreba, Prigorje iz Križevaca, muška klapa Krijanca s Raba, zborovi Vila Velebita iz Gospića te Vatroslav Lisinski i Concordia discors iz Zagreba. Posebnost Natjecanja činilo je sudjelovanje i dominacija vokalnih sastava iz Slavonije koji su predstavili bogatu vokalnu tradiciju svoga kraja – nastupile su Ženske pjevačke skupine Skladovke iz Đakova, Druge iz Strizivojne, Ravnica Stari Perkovci, Ivan Goran Kovačić iz Beravaca, Klasje Slavonije iz Antunovca te muške pjevačke skupine  Strossmayer iz Strizivojne, Baće iz Bošnjaka, Baje iz Ivanovca, Starotopoljani iz Starog Topolja i KUD Mijat Stojanović iz Babine Grede.

Izuzetno uspješne bile su pjevačke skupine koje su osvojile zlatno priznanje  i više od devedeset bodova: Baje iz Ivanovca, KUD Mijat Stojanović iz Babine Grede i Zwizde iz Zagreba, koje će uz ukupnog pobjednika natjecanja, Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordiju discors nastupiti u  siječnju na gala koncertu Zlatni zborovi u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog pred brojnom publikom koja rado prati pobjednike državnih Natjecanja u amaterskom pjevanju u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka.

Rezultati 4. Natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe-Zagreb 2017.

Posljednje iz kategorije: Zagrebački glazbeni podij

Skip to content