Na 14. natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova- Zagreb 2018. pobjedu je ostvario Komorni dječji zbor glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba pod vodstvom profesora Vinka Karmelića. 

Pobjednicima će se na gala koncertu Zlatni zborovi, 27. siječnja 2019. u KD Vatroslava Lisinskog, pridružiti zborovi koji su na Natjecanju održanom u subotu 5. svibnja 2018. također osvojili zlatna priznanja: Akademski zbor Bazilike srca Isusova Palma iz Zagreba te dva zbora iz Varaždina: Dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole u Varaždinu i zbor Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo.

Mali vokalni sastavi i zborovi iz Hrvatske natjecali su se u a cappella izvedbama i za pehar Hrvatskog društva skladatelja, posebnu nagradu dodijeljenu zboru Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu Arhiton i voditelju Alanu Kljaiću za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja (Uspavanku Krešimira Seletkovića).

U revijalnom dijelu progama, održano je predavanje na temu matematika i muzika.

Multimedijalna prezentacija hrvatskog jazz gitarista, kompozitora i inovatora međunarodnog ugleda Zorana Šćekića oduševila je podjednako učenike, roditelje, nastavnike, ali i stručni ocjenjivački sud u sastavu Marija Ramljak, Vesna Coufal Jaić i Davor Bobić. Šćekić je pokazao interdisciplinaran pristup učenju te za aktivne sudionike predavanja pripremio kviz i nagrade: knjigu Matematika i muzika autora Z.Šćekića i Z. Šikića, sponzora tvrtke Profil Knjiga d.o.o. Zainteresiranu publiku pozvao je na miCROfest, Festival mikrotonalne glazbe čije treće izdanje priprema u listopadu, u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka.

Natjecanje hrvatskih zborova u Zagrebu održava se svakog svibnja s ciljem promicanja kvalitetnog a cappella pjevanja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka.

14 NATJECANJE-2018 _ rezultati

Rezultati 14. natjecanja hrvatskih pjevačkih zborova-Zagreb 2018.
Skip to content