Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka okupljajući oko 120 ansambala, odnosno više od 3000 glazbenika, nudi istima mogućnost javnog predstavljanja svog glazbenog programa te međusobnu razmjenu iskustava. Sve samo s jednom ciljem: poticanje glazbenog amaterizma kao važnog čimbenika kulturnog razvoja društva.

U 2014. godini, između ostalog, Podij priprema dvije značajne manifestacije:
– 37. susrete zagrebačkih glazbenih amatera
– 12. natjecanje pjevačkih zborova – Zagreb 2014.

Susreti zagrebačkih glazbenih amatera najmasovnija je glazbena manifestacija koja se održava već 37. godinu. Za pjevačke zborove, male vokalne sastave, tamburaške i puhačke orkestre, te školske zborove Grada Zagreba koji žele sudjelovati na državnim susretima glazbenih amatera u sklopu Susreta održat će se i selekcijski koncerti i to u suradnji s našim partnerima: Hrvatskim saborom kulture i Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Ovogodišnje Natjecanje pjevačkih zborova održat će se 23.-25. svibnja u sklopu Festivala, a pored natjecateljskog dijela biti će organiziran i popratni program – predavanja, radionice te koncerti gostujućih umjetnika i ansambala. Ovim putem pozivimo sve zainteresirane zborove i vokalne ansamble da se prijave za sudjelovanje na 12. Natjecanje pjevačkih zborova, koje će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Kategorije i uvjeti sudjelovanja objavljeni su na ovim stranicama u propozicijama Natjecanja.

Pored Natjecanja i Sureta zagrebačkih glazbenih amatera organizirat ćemo i druge programe:
– Svečanost glazbe – Fête de la Musique 2014,
– Svjetski dan zborskog pjevanja – Gala koncert Zlatni zborovi,
– Ciklus koncerata Cantate Domino. 

 

Posljednje iz kategorije: Zagrebački glazbeni podij

Skip to content