Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda uz koncertnu djelatnost njeguje i onu edukativnu; poznata je njihova ključna uloga u promicanju tambure i tamburaštva ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu, što osim glazbene nosi i važnu kulturološku vrijednost.
Kao naše najraširenije narodno glazbalo, tambura je jedina na ovim prostorima, tijekom višestoljetnog razvija evoluirala od izvornog pučkog do orkestralnog instrumenta širokih mogućnosti. U to će se moći uvjeriti posjetitelji Centra za kulturu Trešnjevka u srijedu, 7.11. u 13 sati kada će članovi Tamburaškog orkestra HRT-a održati edukativno-obrazovni nastup, namijenjen prije svega djeci školskog uzrasta.

U okviru jednog školskog sata maestro Siniša Leopold otkrit će im čari naše narodne glazbe i tajne popularnosti tambure. Bit će i govora o tamburi u najrazličitijim glazbenim oblicima te o hrvatskom folkloru općenito, a sve to će iz riječi u djelo, točnije svirku, pretvarati članovi Tamburaškog orkestra HRT-a.
Prigoda je to da se uz prigodne točke školarcima, ali i svima zainteresiranima, približi naša tradicijska glazba i tambura!

Organizatori: Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka i Hrvatska glazbena mladež

Srijeda, 7. studenoga 2012. u 13:00 sati

Ulaz  je slobodan

Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a

Ključne riječi:

Skip to content