Velika dvorana KD Vatroslava Lisinskog
Nedjelja, 8. prosinca 2013. u 19:30 sati

Velika glazbena poslastica za sve ljubitelje zborske glazbe dolazi na kraju ove godine, a to je Gala koncert “Zlatni zborovi” koji će se održati 8.12. u velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
Gala koncert “Zlatni zborovi” jedna je od posebnih nagrada s ovogodišnjeg 2. natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2013., koje su dodjelili organizator Zagrebački glazbeni podij i pokrovitelj Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog. Na koncertu će nastupiti pobjednici kategorija (mali vokalni sastavi, klape, folklorni ansambli i klasični folklorni zborovi) te osvajači Zlatnih plaketa u sve četiri kategorije.
To su:
– Ženski vokalni ansambl ZWIZDE, Zagreb
– Ženska klapa VENTULA, Split
– Folklorni ansambl IVAN GORAN KOVAČIĆ, Zagreb
– Mješoviti i Ženski akademski zbor FF-a u Zagrebu CONCORDIA DISCORS
– Pjevački zbor JOSIP ŠTOLCER SLAVENSKI, Čakovec

Ovaj svečani koncert biti će ujedno posvećen i Svjetskom danu zborskog pjevanja (World Choral Day) koji se tradicionalno obilježava druge nedjelje u prosincu, a koji Zagrebački glazbeni podij organizira već 18. godinu. Širom svijeta na ovaj dan organiziraju se brojni koncerti i manifestacije na kojima tisuće pjevača promovira ljubav prema zborskoj glazbi.

Pozivamo sve pjevače i pjevačice, ali i članove instrumentalnih ansambala da nam se pridruže 8.12. u velikom Lisinskom i tako zajednički uveličamo ovaj koncert iskazujući i kolegijalnost koju amateri pokazuju jedni prema drugima.

ULAZ JE SLOBODAN
Napomena: besplatne ulaznice moguće je preuzeti od ponedjeljka 2.12. u Centru za kulturu Trešnjevka ili na blagajni dvorane Lisinski.

 

Gala koncert ZLATNI ZBOROVI

Ključne riječi:

Skip to content