Svečanost glazbe – Fête de la Musique jednodnevna je manifestacija u povodu “Svjetskog dana glazbe” koja okuplja kako profesionalne tako i amaterske glazbenike, naglašavajući važnost glazbe u svakodnevnom životu.
Ova međunarodna manifestacija održava se svake godine na prvi dan ljeta, a Zagrebački glazbeni podij organizira koncert dan uoči s prigodnim programom u Parku Stara Trešnjevka, te na otvorenoj pozornici u novouređenom atriju Centra za kulturu Trešnjevka. Poseban naglasak ovogodišnjeg koncerta bit će na sudjelovanju i glazbenom doprinosu mladih glazbenika.

Program će započeti u 19 sati veselim i atraktivnim nastupom Puhačkog orkestra ZET-a koji će u Parku Stara Tršnjevka potaknuti sve ljubitelje glazbe da ostatak programa poslušaju u atriju CKT-a. Od 20 sati predstavit će nam se mladi Djevojački ansambl “Zlatne note” s raznovrsnim programom popularnih pjesama, uz interesantni scenski nastup. Vrlo bogati jazz program moći ćete poslušati od 20:30 sati u izvedbi uigranog BeBob sax quartett, a kraj večeri  prepustili smo renomiranom virtuozu na glasoviru – Vitomiru Ivanjeku, koji će svoj nastup obogatiti s atraktivnim gostima.

Dođite i pridružite nam se da zajedno s glazbom uđemo u Svjetski dan glazbe!

 

Fête de la Musique – Svečanost glazbe!
Skip to content