Atrij Centra za kulturu Trešnjevka
utorak, 2. srpnja 2013. od 19:30 sati

Prikladno obilježavanju ulaska Republike Hrvatske u EU prvi ovogodišnji ljetni koncert otvorio je međunarodni glazbeni ansambl – jazz kvartet CHOCOLATE DISASTER kojeg čine četiri djevojke: Anna Doblhofer (Austrija) klavir, Leonore Hollauf (Austrija) kontrabas, Anna Keller (Njemačka) altosaxofon i Lada Obradović (Hrvatska) bubanj.

Chocolate Disaster je slatko-gorka konstelacija, na koju su utjecale tradicionalne veličine kao što su Bill Evans, Paul Chambers, Cannonball Adderley, Max Roach. Težište ipak stavljaju na izvedbu modernih aranžmana jazz standarda glazbenih velikana u vlastitoj obradi te groovy kompozicija legendardnog Eddie Harrisa.

Ovaj koncert, u sklopu Ljetnog diskonta kulture, pored glazbenog imao je i humanitarni značaj kojemu je bio cilj prikupljanje donacija za napuštene i zlostavljanje životinje, o čemu brinu Udruge “Rea” iz Samobora i “Kanellos” iz Zagreba. (više informacija o ovoj akciji možete pročitati ovdje).
Uvod u glazbeni dio programa pripao je mladim sastavima: Groovy Acappella i Blue Point, a koncert su zaključile zvjezde večeri, jazz kvartet Chocolate Disaster.

CHOCOLATE DISASTER _ koncert jazz kvarteta
Skip to content