U subotu 11. svibnja 2019. godine u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog održano je 5. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe.

Mali vokalni ansambli, klape i zborovi natjecali su se u vokalnoj prezentaciji hrvatske tradicijske kulture u maloj dvorani KD „Vatroslav Lisinski“ pred publikom i stručnim povjerenstvom u sastavu Marko Rogošić, I. J. Skender i Joško Ćaleta.

Četrnaest okupljenih ansambala iz Zagreba, Slavonije, Dalmacije i Hrvatskog primorja izvelo je program a cappella i uz pratnju tradicijskih instrumenata, na trima uzastopnim koncertima u maloj dvorani Lisinski s početkom  u 13 sati. Nastupile su ženske pjevačke skupine Zwizde, Koralde i KUD Croatia iz Zagreba, Vrbenske kanturice (Vrbnik, otok Krk) i Muška pjevačka skupina Bećarine (Đakovo), klape Kolura (Split), Čežnja (Zagreb), Puntape (Novi Vinodolski), Vidulice (Rijeka) i Žrnovnica te Gradski zbor Vila Velebita Gospić, Chorus Carolostadien (Karlovac), Pjevački zbor Pravnog fakulteta Capella juris i Mješoviti pjevački zbor Židovske općine u Zagrebu Lira. Na revijalnom koncertu u 19 sati nastupili su sopci i kanturi Udruge sopaca otoka Krka te ženski vokalni ansambli Harmonija disonance i Čipkice. Publika je toplim pljeskom nagradila ansamble okupljene na revijalnom koncertu i čestitala svim ansamblima na ostvarenim rezultatima, osobito onima koji su osvojili zlatna priznanja, a to su tri ansambla iz Zagreba: Ženska pjevačka skupina KUD-a Croatia, Mješoviti pjevački zbor Židovske općine u Zagrebu Lira i Ženski vokalni ansambl Zwizde.

5. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2019.

Posljednje iz kategorije: Zagrebački glazbeni podij

Skip to content