Natječaj za dječje literarne radove: „Knjiga nije hrana, ali je poslastica“

NATJEČAJ ZA DJEČJE LITERARNE RADOVE
„KNJIGA NIJE HRANA ALI JE POSLASTICA“

10.3. – 1.10.2020.

Po treći put bit će raspisan natječaj za dječje književne radove. Nakon iskustva iz dva natječaja, pokazalo se da među djecom ima mnogo kreativnih koji se vrlo lijepo snalaze s riječima i koji su pokazali da su već na dobrom putu prema umjetnosti. Proteklih godina smo dobili više od 300 radova iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva.

Nakon određivanja propozicija bit će poslan poziv na nekoliko tisuća adresa – škola, književnih klubova, udruga, časopisa i dr. Cilj nam je vidjeti pišu li djeca, a ako pišu, kako to rade. Osim toga, Natječaj ima za cilj i potaknuti da djeca koja do sada nisu pisala možda počnu pisati i na taj se način kreativno izražavati.

Natječaj traje mjesec dana i namijenjen je djeci od osam do šesnaest godina. Radovi se svrstavaju u tri dobne kategorije, a najbolji imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade. Svečanost proglašenja pobjednika i uručenje nagrada održava se u dvorani Centra i okuplja velik broj djece, roditelja i nastavnika što cijelom natječaju daje svečani karakter.

Stručno povjerenstvo u sastavu:
Enes Kišević, pjesnik i glumac,
Ksenija Kušec, književnica,
Sonja Zubović, književnica
izabrat će najbolje radove i na svečanosti proglasiti pobjednike kao i pohvaljene autore.

Voditelj i kontakt osoba:
Veselko Leutar, 091/3027 414, veselko.leutar@gmail.com

Skip to content