Festival dječje knjige

 

13. FESTIVAL DJEČJE KNJIGE

 22.9. – 29.10.2020.

 

 

Cijeli svijet u proljeće obilježava Međunarodni dan dječje knjige i rođendan velikog pisca H. C. Andersena ukazujući na jedinstven svijet dječje književnosti.

Organiziramo već trinaesti Festival koji slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji sa zagrebačkim školama, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama uputit ćemo djecu dječju književnost kao jednom važnom obliku ulaska u svijet kulture.

Često se govori o sve slabijem interesu mladih za knjigom i dječjom književnošću, velikom dijelom i zbog sve većeg utjecaja novih medija. Međutim uvijek će biti zainteresiranih za poseban vid kulture koji se jedino čitanjem može iskusiti a vjerujemo da ovaj Festival već niz godina doprinosi tome.

Na Festivalu su do sada gostovala najpoznatija imena dječje književnosti, ali i glumci, ilustratori, glazbenici.

Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji koja već godinama izaziva trajan interes djece i roditelja i koji se s nestrpljenjem očekuje. Svake godine Festival potiče i solidarnost kod najmlađih – prikupljaju se knjige za vršnjake iz Gunje i Tovarnika a već nekoliko godina i djeca iz Tovarnika gostuju s kazališnom predstavom.

 

Autorica: Sanja Pilić

 

Voditelj i osoba za kontakt:

Veselko Leutar, 091/3027 414, veselko.leutar@gmail.com

Skip to content