Autorica i voditeljica:
IRENA FRANTAL, umjetnica knjige

dvomjesečna radionica
početak: 5.10.2015.
ponedjeljkom od 19.00 do 21.00
cijena 300 kn mjesečno

Likovna radionica stvaranja umjetničkih knjiga gdje će se obraditi teorija i povijest umjetničkih knjiga, značaj i razvoj unutar suvremene umjetnosti te gdje će (knjigo)radioničari biti vođeni u stvaranju vlastitih knjiga tematski i individualno.

PROGRAM:
Upoznavanje s formom umjetnosti knjige teorijski i praktično; osim niza predavanja o “artist’s books” povijesti, tematskoj podjeli i trendovima, polaznici će naučiti više jednostavnih knjižnih formi počevši sa predkoracima stvaranja knjiga – alati, papiri, trikovi…
Tijekom trajanja radionice polaznici će dobiti poticaje, mišljenja i savjete o izvedbi vlastitih knjiga.
Radionica će poticati na konstruktivan dijalog i kritičko mišljenje kao bitan način učenja o vlastitom radu te poboljšanja istog.
Uvjerenje autorice i voditeljice radionice koje je jedan od slojeva u temeljima ove radionice jest:
Važne zadaće umjetnosti su otvaranje novih puteva za komunikaciju, širenje već postojećih, pomak pogleda na svijet oko nas.
Život je kreacija. Kreirati znači živjeti.
Pojedinac slobodan u stvaranju života je zdrav pojedinac, a zdrav pojedinac kreira zdravo društvo.

IRENA FRANTAL završila Akademiju Likovnih Umjetnosti u Zagrebu te (kao jedina u Hrvatskoj) specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu, UK 2010. (MA Book Arts). Sudjelovala na brojnim grupnim izložbama u svijetu i kod nas; prva samostalna izložba i otvoreni atelje u veljači 2014 u Galeriji Miroslav Kraljević, surađuje sa umjetnicima na projektima iz umjetnosti knjige. Sudjeluje na sajmovima umjetničkih knjiga u Velikoj Britaniji. Njene knjige se nalaze u brojnim kolekcijama u Europi. Održava Bookart Sesije od 2013. koje promiču stvaralaštvo u području umjetnosti knjige te šire svijest o toj jedinstvenoj i uzbudljivoj umjetničkoj formi.

Obavijesti i upisi na:
companyofbooks@gmail.com
GSM: 091 3027 414

Upisi u tijeku: BOOKART WORKSHOP / početak 5.10.

Posljednje iz kategorije: Sociokulturni odjel

Skip to content