ponedjeljak, 16.10.2017. u 17 sati
u Centru za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka 1

U sklopu projekta „Važno je znati sa 65+“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH  Hrvatski pravni centar i Centar za kulturu Trešnjevka organiziraju tribinu o raspolaganju imovinom u starijoj životnoj dobi.

Na tribini će pravni stručnjaci pružiti iscrpne pravne informacije o tome kako se korištenjem pravnih sredstava mogu izbjeći rizici povezani s odlučivanjem o imovini, a odgovarat će i na  na pitanja građanki i građana. Također, prisutni će biti upoznati s dostupnim uslugama sustava socijalne skrbi.

Projekt „Važno je znati sa 65+“ je usmjeren zaštiti starijih osoba kroz informiranje i pružanje savjetodavne pravne pomoći. Projektom se želi sprječiti zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba, te zlouporaba povezanih s drugim oblicima raspolaganja imovinom, kao što su nasljeđivanje i darovanje. Provode ga Hrvatski pravni centar (HPC) i Centar za socijalnu skrb Zagreb u suradnji sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske (SUH), Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i udrugom Radio mreža.

 

Tribina:  „Što treba znati kada donosimo odluke o raspolaganju imovinom u trećoj životnoj dobi?

Posljednje iz kategorije: Sociokulturni odjel

Skip to content