subota, 19. 7. 2014. u 11.30
dvorana Centra

M-KURS Instituta za waldorfsku pedagogiju Witten Annen (Njemačka)
ŠEST LABUDOVA – bajka braće Grimm

U sklopu Ljetnog diskonta kulture pogledajte euritmijsku predstavu M-Kursa. Članice trupe diplomirane su euritmistice s Instituta za waldorfsku pedagogiju iz njemačkoga grada Witten Annena. U M-Kursu pleše deset studentica iz Europe, Azije i Južne Amerike. Ovu turneju s gostovanjima u nizu europskih zemalja pripremaju već od prve godine studija sudjelujući u nizu usporednih projekata i aktivnosti.

Plešu:
Amelie Ebke, Barbara Friedrike Witte, Carla Mörmann, Eva-Maria Pohl, HyunI Shin, Johanna-Katharina Larrass, Katharina Maria Schäfer, Katharina Isabelle Wilkmann, Paula Andrea Moreno Valencia, María del Valle Melo

„Lovio jednom jedan kralj…
Kralj, zaluta u šumi tijekom lova. Vještica mu pokaže izlaz iz šume, ali zauzvrat je morao oženiti njenu kćer. Da bi zaštitio svojih šest sinova i kćer od maćehe odveo ih je u usamljeni zamak u šumi, a čudotvorno klupko konca pokazalo mu je put. Maćeha (vještica) je saznala za to i sašila svilene košuljice kojima je braću pretvorila u labudove. Sestra je neprestano, cijeli dan i cijelu noć, tragala šumom za braćom. Pronađe ih u razbojničkoj kolibi. Braća su mogla svaki dan samo četvrt sata skinuti svoje labuđe kože.

Da bi ih oslobodila, sestra šest godina nije smjela pričati, smijati se i morala je isplesti šest košuljica od cvjetova narcisa. Lovci kralja te zemlje pronašli su je, odveli kralju koji ju je vjenčao, ali njegova majka bila je toliko nezadovoljna tom ženidbom, da je tri puta ukrala njihovo novorođenče. Kraljičina je usta namazala krvlju i optužila je da je ljudožderka.

Kada su sestru doveli do lomače da je spale, šest je labudova doletjelo. Tada je brižna seka uzela šest ispletenih košuljica, od kojih je samo na jednoj nedostajao rukavčić. Prebaci košulje na braću i s njih spadoše labuđe kože. Opaku svekrvu spališe do pepela, a braća i sestra dugo življahu u sreći i miru.

M-KURS Institut za waldorfsku pedagogiju Witten Annen

Ljetni diskont kulture 2014.

 

Skip to content