Početak: 16.02.2017.

Termin: četvrtkom 18 – 20 h

Fond sati: 40 građanskih sati

Voditeljica: Milena Benini

Cijena: 1000 kuna

Za sve informacije i prijave: 095 998 1900 (Romina Bengez); novastranica1@gmail.com

Radionica kreativnog pisanja za fantasy, znanstvenu fantastiku, horor i magijski realizam „Piši što (ne) znaš“, u partnerstvu s Udrugom Nova stranica Zagreb, a pod vodstvom Milene Benini, uz uvod o povijesti nemimetičke književnosti od mitologije do suvremenosti, podučava vas osnovama tehnike pisanja od izgradnje likova, žanrovske stilistike i ritma, kao i samim opasnostima žanra.

Na pristupačan način polaznici će usvojiti tehnike i zamke pri stvaranju drugih svjetova, što uključuje atmosferu, derivaciju, ekstrapolaciju, odmjerenost i probleme istraživanja.

Prijave su u tijeku, pozivaju se svi koji žele pisati ili već pišu.

 

O voditeljici:

Milena Benini diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na sveučilištu u Oxfordu, a pri zagrebačkom Centru za ženske studije završila je opći program, kao i program feminističkog pristupa popularnoj kulturi. Kao prevoditeljica i urednica surađivala je s brojnim domaćim i stranim nakladničkim kućama i institucijama. Radila je kao predavačica u Zagrebačkom centru za poduku. Surađuje na brojnim projektima kao predsjednica, žiri ili članica Organizacijskog odbora na području književnosti.

Pripovijetke i članke objavljuje u brojnim domaćim i stranim časopisima. Dobitnica je pet nagrada SFera.

Pripovijetke su joj prevođene na više jezika.

Roman Svećenica Mjeseca bio je u najužem izboru za T-portalov roman godine 2015.

Piši što (ne) znaš: fantastična radionica pisanja

Posljednje iz kategorije: Sociokulturni odjel

Skip to content