četvrtak, 23.4.2015 od 18.00 do 24.00

Galerija Modulor

I ove godine u Noći knjige organiziramo niz atraktivnih i raznolikih događanja – BookArt izložbu, BookArt radionicu i BookCrossing.

Događanje naslovljeno “Ne možeš se pouzdati u praznu kemijsku” je polunoćna izložba knjiga umjetnika nastalih na tromjesečnoj radionici BookArt Sesija koja se održavala pod vodstvom Irene Frantal od siječnja do travnja u CeKaTe-u. Polaznici su tijekom 14 ponedjeljaka proučavali knjigu kao formu za likovno izražavanje – kroz bavljenje uvezom, načinima konstruiranja knjige do eksperimenata kako ispričati priču, emociju ili impresiju pomoću listanja, diranja, čitanja te mijenjanja knjige. Posjetitelje pozivamo da prolistaju knjige, popričaju s umjetnicima i upoznaju drugačiji način doživljavanja knjige.

Istovremeno će Irena Frantal tijekom ove Noći održavati mini BookArt radionice knjigo-uveza. Tri sesije od po najviše 5 polaznika. Prijave za sudjelovanje na leutar@cekate.hr

U Book Crossing zoni vas čeka stotine naslova. CeKaTe je mjesto gdje se možete “učlaniti” u ovu jedinstvenu knjižnicu i besplatno nabaviti dobre knjige, ali i svoje otputiti u svijet knjigoljubaca.
(profil zone i lista knjiga cekatebookcrossing

 

IRENA FRANTAL završila Akademiju Likovnih Umjetnosti u Zagrebu te (kao jedina u Hrvatskoj) specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu, UK 2010. (MA Book Arts). Sudjelovala na brojnim grupnim izložbama u svijetu i kod nas; prva samostalna izložba i otvoreni atelje u veljači 2014 u Galeriji Miroslav Kraljević, surađuje sa umjetnicima na projektima iz umjetnosti knjige. Sudjeluje na sajmovima umjetničkih knjiga u Velikoj Britaniji. Njene knjige se nalaze u brojnim kolekcijama u Europi. Održava Bookart Sesije od 2013. koje promiču stvaralaštvo u području umjetnosti knjige te šire svijest o toj jedinstvenoj i uzbudljivoj umjetničkoj formi.

BOOK CROSSING je međunarodna akcija pokrenuta prije desetak godina a realizira se ostavljanjem knjiga na javnim mjestima s porukom – PROČITAJ ME!, koja jasno ukazuje da knjiga nije izgubljena nego je ostavljena s namjerom. Za početak dovoljno je odlučiti darovati knjigu te je označiti naljepnicom koja se može preuzeti s internetske stranice www.bookcrossing.com. U naljepnicu upišete jedinstveni identifikacijski broj (BCID). Označenu knjigu bookcrosseri ostavljaju na javnim mjestima kako bi je mogli pronaći drugi čitatelji. Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje i tako nastavlja lanac razmjene. Do sada je u svijetu „oslobođeno” više od 15 milijuna knjiga.

Noć knjige: Ne možeš se pouzdati u praznu kemijsku
Skip to content