20.6.2015 od 18 do 21

27.6.2015 od 18 do 21
4.7.2015. od 18 do 21
11.7.2015 od 18 do 21

U sklopu Ljetnog diskonta kulture organiziramo četiri subote solidarnosti i dijeljenja gdje možete razmjenjivati ili darivati svoju odjeću, nakit i sve vezano uz kulturu odijevanja i modu. Razmjena i dijeljenje relativiziraju novac te uvode komunikaciju i aktivno druženje kao simbole nove dodane vrijednosti u tradicionalnoj svakodnevnoj ekonomiji.

Na svakom susretu organiziramo i predavanja, tribine i radionice, razgovore, diskusije… na kojima predstavljamo rad udruga i pojedinaca. Također pozivamo pojedince, inicijative i udruge koje promoviraju ove vrijednosti da gostuju te predstave svoj rad.

Već niz godina u svijetu se razvija dinamičan pokret temeljen na novim načelima a koji važan naglasak stavlja i na izgradnju zajednice. Povezuje kritički diskurs sa svakodnevnom praksom, u kojoj kritika ne postaje simbolički odgovor, već potiče na usvajanje životnih stilova u kojem se favoriziraju principi solidarnosti, razmjene i lokalnog umrežavanja.

Kontakt: Veselko Leutar, 091 3027 414, leutar@cekate.hr

GOSTI

20.6.2015.
SUBVERZIVNI KONZUMERIZAM
Martina Križanić, mr.soc. – (projekt myauMANIA)
Predstaviti će u kratkim crtama mogućnosti subverzivnog konzumerizma nakon čega slijedi druženje uz diskusiju. Za sve zainteresirane predstaviti će i vlastiti rad u području mode kroz teoriju i praksu.
Web: http://myaumania.com

27.6.2015.
INKLUZIVNI DIZAJN
Ivana Čuljak, modna dizajnerica i teoretičarka mode
Inkluzivni dizajn usmjeren je na kreiranje proizvoda i usluga koje bez posebne prilagodbe može koristiti što više ljudi. Ivana Čuljak  već niz godina provodi projekte inkluzivnog dizajna a na ovom susretu će sudionici imati priliku upoznati se s načelima i ciljevima ovog pravca.

4.7.2015.
COWORKING
Matija Raos, Coworking Croatia
Coworking je suvremen pristup radu pri kojem nezavisni sudionici dijele zajednički radni prostor, a dolaze iz različitih profesija ili djelatnosti. Osim što služi kao platforma dijeljenja i «radno mjesto», coworking prostor stavlja naglasak i na izgradnju zajednice.

11.7.2015.
PREDSTAVLJAMO PROJEKT: MILO ZA DRAGO
Nenad Maljković
Uvod u razmjenu bez novca u kvartu i na poslu

 

LJETNI DISKONT KULTURE: JA TEBI, TI MENI – Dani Dijeljenja!
Skip to content