utorak, 21.5.2019. u 11.00
dvorana Centra, Park Stara Trešnjevka 1

U jedan novi, posve drukčiji svijet uvest će vas na 12. Festivalu dječje knjige Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir. Uz isječke iz “Kraljevne na zrnu graška” – prve bajke ikad izvedene na hrvatskome znakovnom jeziku, u kojoj jednako mogu uživati i gluha i čujuća djeca, prikazat će vam različite načine komunikacije gluhih/gluhoslijepih osoba: moći ćete naučiti pozdraviti na znakovnom jeziku, odslovkati svoje ime dvoručnom abecedom, naučiti znak za kraljevnu, grašak, ali i knjigu i čitanje!

“Kraljevna na zrnu graška” na hrvatskom znakovnom jeziku nastala je u Savezu Dodir, koji se uz nastojanje na ostvarivanju prava gluhoslijepih osoba i podizanja kvalitete njihova života osobito zalaže za uključivanje gluhe, nagluhe i gluhoslijepe djece u redovne vrtiće i škole, uz prevoditelje znakovnog jezika. 

Mi smo DODIR:
Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir je nacionalna, nevladina i neprofitna organizacija osnovana 1994. god. s ciljem omogućavanja dostojanstvenog i ravnopravnog suživota gluhoslijepih osoba. Naš cilj je promicanje interesa gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj i izvan nje ostvarivanjem njihovih temeljnih ljudskih prava na edukaciju, rehabilitaciju, komunikaciju i socijalizaciju.
MI VJERUJEMO u jedinstvenost, potencijal, darovitost, želje i potrebe svakog pojedinca ponaosob.
MI POŠTUJEMO dostojanstvo i pravo svake osobe na cjeloživotno učenje i razvoj, pravo na samoodlučivanje i odabir.
MI PODUPIREMO različitost potreba svakog pojedinca i omogućujemo im individualne programe i službe.
MI PRUŽAMO podršku pojedincu i potičemo aktivitet do samopomoći kako bi se dostigle željene razine vještina i neovisnot koje vode poboljšanju kvalitete života

Više o nama: www.dodir.hr

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR na 12. Festivalu dječje knjige

Posljednje iz kategorije: Sociokulturni odjel

Skip to content