Hans Christian Andersen (Odense, 2.4.1805 – Kopenhagen, 4.8.1875)
Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children’s Book Day) obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena.

subota, 2.4.2016. od 11.00 do 13.00
Park Stara Trešnjevka

U svijetu se već niz godina na javnim mjestima organiziraju atraktivni „otoci čitanja“ a najčešće ih nalazimo u parkovima i na trgovima. U tom ležernom ambijentu čitanje privlači velik broj građana, često se akciji priključuju i poznate osobe: glumci, pjevači, sportaši a nerijetko i sami autori. Na Međunarodni dan dječje knjige u Parku Stara Trešnjevka organiziramo ugodna druženja na kojem će mladi glumci djeci čitati Andersenova djela.

Također organiziramo i čitaonicu za djecu predškolskog uzrasta.
Sudjeluju: Davorka Semenić-Premec i Natalija Dragoja
Pridružujemo se proslavi treće obljetnice nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja, pod nazivom “Čitaj mi!”.  Kampanja je pokrenuta s ciljem promicanja kulture čitanja u obiteljima kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u obiteljima s malom djecom. Uz čitaonicu će biti održana i likovna radionica.

Partneri kampanje: UNICEF Hrvatska, Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo. www.citajmi.info

DARIVANJE KNJIGA ZA DJECU TOVARNIKA I GUNJE:
Organiziramo i prikupljanje knjiga za mališane Matoševa Tovarnika i Gunje. Stoga pozivamo sve koji toga dana u Park Stara Trešnjevka dođu na “čitaonicu” da doniraju knjige koje ćemo u lipnju uručiti u Gunji i Tovarniku tamošnjim zaljubljenicima u čitanje.

Logo čitaj mi

 

 

 

 

ČITAJ MI! – obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige
Skip to content