autorica vizuala: Katarina Novak

U Noći knjige u Centru za kulturu Trešnjevka proglašena je prva službena Book Crossing zona na Trešnjevci – www.bookcrossing.com

Tijekom godine ćemo u suradnji s trešnjevačkim osnovnim školama i knjižnicama proglasiti niz mjesta gdje će se građani moći “učlaniti” u ovu jedinstvenu knjižnicu bez polica, upisnine i članarine.

Što je Book Crossing? Riječ je o međunarodnoj akciji pokrenutoj prije desetak godina a realizira se ostavljanjem knjiga na javnim mjestima s porukom – PROČITAJ ME! koja jasno ukazuje da knjiga nije izgubljena nego je ostavljena s namjerom.

Kako Book Crossing zapravo funkcionira? Za početak dovoljno je odlučiti darovati knjigu te je označiti naljepnicom koja se može preuzeti s internetske stranice www.bookcrossing.com. U naljepnicu upišete jedinstveni identifikacijski broj (BCID). Označenu knjigu bookcrosseri ostavljaju na javnim mjestima ili mjestima predviđenim za razmjenu kako bi je mogli pronaći drugi čitatelji. Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje i tako nastavlja lanac čitateljske razmjene.

Do sada je u svijetu „oslobođeno“ više od 15 milijuna knjiga koje dalje putuju i bivaju nakratko zarobljene da bi ponovno bile puštene u svijet knjigoljubaca. Svi su pozvani biti dio ove zajednice ljubitelja čitanja.

Logo noć knjige

Book Crossing

Posljednje iz kategorije: Sociokulturni odjel

Skip to content