autorica vizuala: Katarina Novak

U Noći knjige u Centru za kulturu Trešnjevka proglašena je CeKaTe Book Crossing zona. Listu knjiga i profil zone pogledajte ovdje cekatebookcrossing. Tako je CeKaTe postao mjesto gdje se možete “učlaniti” u ovu jedinstvenu knjižnicu. Akcija se nastavlja tijekom cijele godine proglašenjem još nekoliko zona na Trešnjevci.

U bogatom programu, osim promoviranja akcije Book Crossing, predstavljen je niz književnih udruga, izdavača i spisatelja a polaznici Dramskog studija TNT izveli su ulomke iz predstave Kolo od sreće Miroslava Krleže Vesne Stilinović.

Book Crossing je međunarodna akcija pokrenuta prije desetak godina a realizira se ostavljanjem knjiga na javnim mjestima s porukom – PROČITAJ ME!, koja jasno ukazuje da knjiga nije izgubljena nego je ostavljena s namjerom. Za početak dovoljno je odlučiti darovati knjigu te je označiti naljepnicom koja se može preuzeti s internetske stranice www.bookcrossing.com. U naljepnicu upišete jedinstveni identifikacijski broj (BCID). Označenu knjigu bookcrosseri ostavljaju na javnim mjestima ili mjestima predviđenim za razmjenu kako bi je mogli pronaći drugi čitatelji. Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje i tako nastavlja lanac čitateljske razmjene. Do sada je u svijetu „oslobođeno” više od 15 milijuna knjiga koje dalje putuju i bivaju nakratko zarobljene da bi ponovno bile puštene u svijet knjigoljubaca.

 Logo noć knjige

 

U Noći knjige proglašena CeKaTe Book Crossing zona

Posljednje iz kategorije: Sociokulturni odjel

Skip to content