autorica vizuala: Katarina Novak

srijeda, 23.4.2014. od 21.00 do 24.00 

Ove godine u Noći knjige organiziramo ugodno književno druženje – predstavljamo rad niza književnih udruga, izdavača i spisatelja.

Promoviramo i Book Crossing. Riječ je o međunarodnoj akciji pokrenutoj prije desetak godina a realizira se ostavljanjem knjiga na javnim mjestima s porukom – PROČITAJ ME!, koja jasno ukazuje da knjiga nije izgubljena nego je ostavljena s namjerom.

Kako Book Crossing zapravo funkcionira? Za početak, dovoljno je odlučiti darovati knjigu te je označiti naljepnicom koja se može preuzeti s internetske stranice www.bookcrossing.com. U naljepnicu upišete jedinstveni identifikacijski broj (BCID). Označenu knjigu bookcrosseri ostavljaju na javnim mjestima ili mjestima predviđenim za razmjenu kako bi je mogli pronaći drugi čitatelji. Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje i tako nastavlja lanac čitateljske razmjene.

Do sada je u svijetu „oslobođeno“ više od 15 milijuna knjiga koje dalje putuju i bivaju nakratko zarobljene da bi ponovno bile puštene u svijet knjigoljubaca. U Noći knjige i CeKaTe postaje mjesto gdje se možete “učlaniti” u ovu jedinstvenu knjižnicu.

Book Crossing u Noći knjige

Posljednje iz kategorije: Sociokulturni odjel

Skip to content