Rad na fotografiji: Petra Šašić, polaznica programa MLA

 

Več čitav niz godina u Cekate-u se provode kontinuirani likovni tečajevi tijekom cijele godine, za nekoliko dobnih skupina (djeca i mladi), sa posebno kreiranim programima.

Od ove godine uvodimo i dva nova programa, jedan vezan za fotografiju za djecu i mlade-pod nazivom ANTIFOTORADIONICA, a jedan za odrasle i treću dob, pod nazivom START-ART.

Njihove su specifičnosti: educirani voditelji sa završenom likovnom akademijom,  naglasak  na individualnom pristupu- ujedno njegujući i timske vještine, eksperimentiranje s raznim tehnikama, organizirani obilasci izložaba, izlazak na teren u proljetnim mjesecima, te završna izložba radova na kraju godišnjeg programa.

Kakvi su radovi nastali na našim likovnim grupama, možete vidjeti tijekom mjeseca rujna u našim  prostorima, prilikom dolaska u Cekate kako biste se informirali o našim programima. Izložba Likovnog studija i Male likovne akademije otvorena je od 9.9. pa do kraja rujna.

Ove vam godine nudimo  radionice:

1. KREATIVNA SUBOTA, likovne radionice za djecu

Zamaraju te brojke i činjenice, kažu ti da si umjetnička duša? Želiš otkriti svoje kreativne potencijale, osloboditi svoju umjetničku stranu? Dođi na našu  likovnu radionicu, gdje možeš naučiti baš svašta; od crtanja i slikanja do toga kako iskaširati čudovište od novinskog papira, oslikati vlastitu majicu, napraviti dekorativni magnet. Prilika je to za jednotjedno druženje sa tvojim istomišljenicima u kreativnoj i poticajnoj atmosferi uz cool  voditelje-razne umjetnike ! I na kraju-slijedi izložba radova u našoj Galeriji..možda i ti jednom postaneš umjetnik, baš poput naših voditelja.

Za djecu od 7-14 godina

Subotom od 10-11,30, tijekom školske godine, početak programa  4.10.

Cijena: 200 kn mjesečno

Kao voditelji izmjenjivat će se umjetnici sa završenom likovnom akademijom

 

2. MALA LIKOVNA AKADEMIJA, umjetničke radionice za nadarenu djecu

Oduvijek si osjećao naklonost prema umjetničkim djelima, uživao u crtanju, umjetnička si duša koja želi razviti svoje potencijale? Želiš posjećivati izložbe, družiti se sa cool ljudima, lakše se izražavaš linijom i bojom nego brojkama i slovima? Pridruži nam se na našim umjetničkim radionicama; crtanje, slikanje, oblikovanje u glini, ugodna atmosfera i  dobro društvo,  uz voditeljicu sa završenom likovnom akademijom, to je pravi izbor za tebe. Naše radionice znače dobru pripremu za umjetničke škole, ali i mjesto gdje možeš svoju kreativnost iskoristiti na najbolji mogući način. Ovdje razvijamo tvoju individualnost!

Za djecu od 12-16 god

Subotom od 10-12, tijekom školske  godine, početak programa 4.10.

Cijena: 300 kn mjesečno

 

3. ANTiFOTOradionica,  radionica fotografiranja i interveniranja po fotkama

Radionica antifotografskog tipa bavi se fotografijom u njenom ne-standardnom smislu i obliku-tako da pruža polaznicima ideje i poticaje za kreiranje alternativnih mogućnosti fotografske slike.

Upoznajemo se sa različitim fotografskim tehnikama i manipulacijama kao i sa radom autora koji su na taj način djelovali ili još uvijek djeluju.  Nakon samog uvoda krećemo u realizaciju vlastitog rada. Osim fotografije koristit ćemo razne oblike interveniranja, kombinirajući fotografiju, tekst, nadoslikavanje, te pritom graditi vlastitu priču i album. Tijekom trajanja radionice odlazimo i na snimanje na teren. Nakon završetka radionice slijedi javna prezentacija polaznika, kao i postavljanje eksperimentalne jednodnevne izložbe. Za ovu radionicu nije potrebna profesionalna fotografska oprema (dovoljan je bilo kakav foto-aparat ili mobilni telefon) kao ni prethodno znanje iz fotografije, već dobra volja, zainteresiranost i otvorenost prema novom načinu rada i razmišljanja.

Za djecu od 6.-8 razreda i srednjoškolce

Subotom od 10-12, u tematskim blokovima od  tri mjeseca (ukupno 12 termina), početak 4.10.

Cijena: 200 kn/mjesec

 

4. START-ART, umjetničke radionice

Oduvijek vas je zanimala umjetnost, ali ste mislili da je to nešto što je vama daleko i nedostupno? Ne, ne mora biti tako. U programu START-ART učimo gledati sve što nas okružuje drugim očima; kroz praktičan rad (crtanje, slikanje, modeliranje) te kroz organizirane obilaske izložaba dokazati ćemo da nikada nije kasno za početi živjeti i doživljavati umjetnost. Ako ste osoba u dobi iznad 40 god,  volite kreativan rad sa rukama,boje i kistove, dođite, upoznajte svoje istomišljenike i krenimo zajedno u otkrivačku umjetničku avanturu.

Za odrasle i treću dob

Petkom od 11-13 sati, tijekom školske godine, početak 3. 10.

Cijena: 150 kn/mjesec (za umirovljenike 100 kn)

Likovni programi
Skip to content