Novi svijet, udruga za djecu i mlade i Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka

u okviru projekta „Znak jednakosti“ financiranog od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske predstavljaju  

Tužno pače

inkluzivnu predstavu za djecu (od 4 do 8 godina) na govornom i znakovnom jeziku

 

Predstava je nastala u partnerstvu s udrugom DLAN, koja glumcima u predstavi osigurava tečaj znakovnog jezika .

 

Tekst predstave: Simona Dimitrov Palatinuš

Režija: Vedran Komerički

Igraju: Tena Pataky i Filip Sever

Premijera: 10. ožujka 2023. u 18 sati

Održane reprize u CeKaTe-u: 24. i 25. ožujka 2023.

Trajanje: 40 minuta

Cijena ulaznice: 4 eura

 

Reprize:

 

O predstavi:  Jednog dana u jednom radosnom dvorištu izlegne se pače, na opće oduševljenje životinja. Hm, ali u dvorištu nema patke. Tko će brinuti o pačetu? Kad se krila i papci slože, sve se može! Zobanje, plivanje, higijena, letenje pa čak i pričanje priča – pače će dobiti sve što mu treba. Međutim, koliko god zbrinuto i voljeno bilo, pače je jako tužno, a nitko ne zna zašto…

 

Trailer predstave:

 

Iz kritika i osvrta:

“Oni koji nisu bili među sretnicima koji su pogledali predstavu, poput potpisnika ovog teksta i njegova osmogodišnjeg djeteta, topla preporuka da je pogledaju ovog ožujka i svibnja u Zagrebu i Sisku. ‘Tužno pače’ i nas starije navodi na razmišljanje jesmo li iskreno različitost prihvatili kao bogatstvo svakog društva ili smo tek blazirani, salonski zagovornici društva jednakih mogućnosti.” Mladen Kristić, In Portal: TUŽNO PAČE Sjajna predstava prilagođena gluhoj djeci koja je nasmijala i njihove roditelje, 13. ožujka 2023.

“Predstava „Tužno pače“ je, koliko se zna, prva hrvatska kazališna predstava koja se istovremeno igra na govornom i znakovnom jeziku ( do sada su predstave imale osobu koja je govor s pozornice prevodila na znakovni jezik), a nesumnjivo je najvažniji doprinos ove predstave povećanje dometa kazališne umjetnosti.” Olga Vujović, Wish.hr: Razveselimo pačića, 20. ožujka 2023.

Razgovor s glumicom Tenom Pataky: Tena Pataky o inkluzivnoj predstavi Tužno pače: Mnogi odrasli su je izrazito emotivno doživjeli, neki su čak i zaplakali (Žene i mediji)

 

Dobro jutro, Hrvatska, 10. ožujka 2023.

 

 

Vijesti iz kulture, 10. ožujka 2023.

 

NOVI SVIJET, udruga za djecu i mlade

nevladina je, neprofitna organizacija osnovana u Sisku, 1997. godine s misijom izvaninstitucionalne podrške ispunjenijem, zdravijem i sretnijem odrastanju djece i mladih. Naše djelovanje obuhvaća izvaninstitucionalno obrazovanje, prevenciju svih oblika ovisnosti i promicanje zdravih stilova života, demokraciju, ljudska prava i razvoj civilnog društva, promicanje volonterizma i humanitarizma, kao i sva ostala područja u kojima smatramo da možemo unaprijediti ulogu i položaj djece i mladih. Svi naši programi sistematizirani su u nekoliko tematskih cjelina (tzv. programskih platformi). Dinamika i opseg realizacije pojedinačnih projekata ovisi o cijelom nizu različitih čimbenika, ali prvenstveno, o odnosu aktualnog stanja uočenih potreba i raspoloživih izvedbenih resursa. Od osnutka do današnjih dana naši su članovi, prijatelji, suradnici i volonteri osmisli, organizirali i uspješno proveli više od 200 izvornih, samostalnih projekata, s ukupno oko 2000 različitih događaja i izravnih terenskih akcija. Novi svijet danas je prepoznati predstavnik civilnog sektora i respektabilni dionik javnog društvenog života s cijenjenim i popularnim programima i jasnom razvojnom strategijom, u lokalnom i globalnom okruženju.

 

 

 

TUŽNO PAČE. inkluzivna predstava za djecu na govornom i znakovnom jeziku

Ključne riječi:

Skip to content