OTVORENJE IZLOŽBE

TREŠNJEVKA ZA 10!

Izložba fotografija 

Petak, 29.1.2021. u 19 sati  u Galeriji Modulor 

Autori izložbe: Saša Martinović Kunović i Luka Mjeda 

 

POGLEDAJTE VIDEO IZOŽBE: 

Fotografska izložba naziva Trešnjevka za 10 otvorena je 29. siječnja u galeriji Modulor u Centru za kulturu Trešnjevka, a može se pogledati do 20. veljače 2021.

Da slika govori više od tisuću riječi potvrđuj i ove fotografije iz arhive galerije, nastale tijekom zadnjih desetak godina u okviru foto-radionica i natječaja u organizaciji Cekate-a. Njihovi autori, što profesionalci što amateri, najčešće su i sami stanovnici Trešnjevke mada i drugih dijelova grada. Na izložbi je predstavljena selekcija/izbor fotografija sa nekoliko izložbi koje su bile postavljene u galeriji Modulor od 2012.-2020.

  • Imam osjećaj da sam u životu prošetao cijelom Trešnjevkom uzduž i poprijeko te uočio stotine začudnih scena i situacija koje su bile vrijedne fotografiranja. Pa ipak, u svakoj izložbi fotografija o Trešnjevci uvijek me iznova vesele slike onih koji su uspjeli svojim okom uočiti i fotografijom ovjekovječiti nove i neviđene, fascinantne detalje i neponovljive socijalne ili svjetlosne trenutke.
    I ova izložba, “Trešnjevka za 10”, makar retrospektivna i postavljena s već viđenim fotografijama, može se upijati istim intenzitetom kao i neka omiljena glazba u kojoj se svakim preslušavanjem “između redaka” pronalaze novi očaravajući tonovi ili nijanse.
    Uz brojnost autora i njihovih uradaka u desetogodišnjoj arhivi Galerije Modulor, sa zadovoljstvom uviđam da sve to bogatstvo i raznolikost života oko nas ne prolazi zalud mimo mnogih od nas- podijelio je sa nama Goran Pinter, sudionik izložbe.

Autorica teksta: Zorana Ćetković

 

 

Izložba će trajati do 20.2. 2021. i može ju se pogledati svakog radnog dana od 10 do 14 sati.

Otvorenje će biti snimljeno i dostupno na web i  Facebook stranici Cekate-a, od 30.1.2021.

 

Trešnjevka za 10! – otvorenje izložbe
Skip to content