22. velj
-
30. stu

Suncokreti 3

 

„Suncokreti 3“ je osmišljen program aktivnosti integracije djece i mladih s invaliditetom u skupine djece i mladih bez invaliditeta iste i slične dobi. Program se temelji na radu u zajednici koja pruža svima iste kulturne i sociološke pretpostavke i mogućnosti. Ovaj projekt je građen na književnim uzorima iz dječje književnosti koji su pobijedili svoj unutarnji strah i nesigurnost te tako postali primjeri kako se nositi s problemima koje nam nameće društvo i zajednica. Utjecajem književnosti na djecu s invaliditetom želimo da nauče donositi odluke bez obeshrabrivanja, da lakše stječu iskustva u situacijama koje uključuju kontroliranje reakcija te da s jasnim uputama shvate što znače korisne informacije iz dječjih slikovnica.

Srijeda 22.3.2023. u 10 sati

Voditeljica književnih programa je književnica Silvija Šesto, koja je ujedno i prva gošća na književnom susretu s djecom iz DV Pikulica, u srijedu 22.02.2023. u 10 sati.

Ponedjeljak, 27.2.2023. u 10 sati, knjižnica Tina Ujevića

Avanture male Kibibi

Znate li kako je to biti majmun? A znate li kako je to živjeti u Africi? A znate li kako je to biti radoznala mala majmunica i putovati po svijetu? I susretati puno različitih bića? I imati puno prijatelja? A znate li kako je to kad si pisac? I kad pišeš priče iz života i iz mašte? Odgovore na ova pitanja saznat će djeca iz DV Potočnica na književnom druženju s Kibibi i Anom Đokić u ponedjeljak 27.02 u 10.00 sati u Knjižnici Tina Ujevića. Bit će nam veselo!!!

p.s. I još nešto. Ako niste znali, Kibibi je ilustrirala još jedna svjetska putnica i ilustratorica – Dubravka Kolanović!

 

Četvrtak, 23.3.2023. u 10:30 sati, OŠ Montessori Barunice Dedee Vranyczany

U okviru projekta Suncokreti 3, 23.03. 2023. u 10.30. družimo se sa Zdenkom Bašićem, ilustatorom, piscem, sakupljačem starih legendi, animatorom i multimedijskim umjetnikom. Susret će se održati u Osnovnoj Montessori školi Barunice Dedee Vranyczany, a na susretu će sudjelovati učenici prvog i drugog razreda. Gost će djecu upoznati sa starohrvatskom mitologijom i uvesti ih u čarobni svijet davno zaboravljenih mudrosti “živih” pripovjedača.

 

Četvrtak, 21.4.2023. u 10:30 u Osnovnoj Montessori školi Barunice Dedee Vranyczany

Centar za kulturu Trešnjevka pridružuje se Noći knjige s programom “Suncokreti 3”, čitanjem poezije za djecu. Danijela Pavlek diplomirani je ekonomist i relativno novo ime na hrvatskoj književnoj sceni za djecu i mlade. Već s prvom zbirkom poezije koju je objavila 2020.g ” Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo “dobiva književnu nagradu “Kitica” Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. 2022. godine ponovo dobiva nagradu “Kitica” za zbirku “Knjiga recepata za putovanje kroz odrastanje”. Piše slikovnice za djecu i kratke priče.

 

Suncokreti 3
Skip to content