U Noći kazališta lani smo obilježili obljetnicu uspješnice Zvonimira Majdaka “Kužiš, stari moj” i prisjetili se Budilice, Mladena Budišćaka koji je više od petsto puta odigrao istoimenu monodramu u režiji Miroslava Međimorca. Cijeli Budišćakov razred Devete gimnazije došao je u Dom kulture Knežija pokloniti se svom pokojnom prijatelju. Iako smo zvali i Zvonimira Majdaka, nije mogao doći, zbog bolesti. U međuvremenu i on nas je napustio. Nedavno.
Renato Čanaki odigrao je tomp prigodom svoju verziju te predstave, a Dramski studio CeKaTea pridružio se prigodnim performanceom i razgovorom s Mirjanom Majurec i Miroslavom Međimorec interesirajući se kako se nekad zavodilo na Trešnjevci.

O svemu je snimljen dokumantarni film čija će promocija biti na početku večeri.

Potom će biti promocija filma “Ljubav u uredu” Jana Stojanovskog (12 g.) koji je s polaznicima Dramskog studija režirao, snimio mobitelom, montirao i režirao izvrstan film. Također je posrijedi produkcija Centra za kulturu Trešnjevka.

Novih i starih polaznika podsjetit ćemo se kroz dokumentarne filmove i kroz fotografske prezentacije. Osobito je dragocjen zapis predstave i njenog nastajanja “Kako je Gregor stekao prijatelje” koja je gostovala i na lanjskom Susretu kazališnih amatera.

Ivana Peroš sa grupom SamaDrama priprema novi nastup, 2018. godine na SKAZU, pa će se i o toj predstavi govoriti, projicirat ćemo ulomke koje je snimio Dan Šercar, a montirao Darko Dautović

Kroz dokumentarne i igrane filmove, fotografske prezentacije snimane tijekom proteklih pet godina, pokazat ćemo što se sve događalo u Dramskom studiju CeKaTea u radu s djecom i odraslima. Omogućit ćemo prisutnima da se upoznaju s novim voditeljima dramskih radionica, demonstrirat ćemo marionetsku tehniku Abrechta Rosera i predstaviti majstorsku radionicu marionetskoga kazališta Dubravka Torjanca namijenjenu dramskim pedagozima, glumcima, redateljima, učiteljima i svima koji žele svladati izradu i animaciju marionetske lutke, kraljice svih lutaka. Poslije kratkog programa bit će prilike za pitanja prisutnih, a potom i za razgovor s voditeljima u četiri oka.

UPISI TRAJU OD 11. RUJNA DO 1. LISTOPADA 2017. U TAJNIŠTVU CEKATEA!

Pridružite nam se, upišite se, jer Dramske radionice CeKaTea započinju u Domu kulture Prečko (Prečko 2a) i u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1) 2. i 3. listopada 2017.

Članarina za sve radionice je 200 kuna na mjesec, tijekom osam mjeseci rada. Nudimo 15 posto popusta polaznicima koji do 15. listopada uplate cijelu svotu. Dakle, oni umjesto 1.600 kuna, plaćaju 1.360 kuna.

OSOBA ZA KONTAKT: Želimir Ciglar  0913027418

tnt@cekate.hr i tntcekate@gmail.com; info@cekate.hr, 01/ 3027 411

Predstava o odlasku najboljih priprema se za idući SKAZ 2018.

 

PROGRAM PREZENTACIJE

 1. Projekcija dokumentarnoga filma “Kužiš stari moj”
 2. Fotografije Dramskog studija iz 2014. godine, voditeljica Svetlana Patafta
 3. Fotografije Dramskog studija iz 2015. godine i dokumentarni film “Let iznad” i “Lov na muhe”, voditeljica Vesna Stilinović
 4. Fotografije Dramskog studija iz 2016. godine, dokumentarni filmovi “Kako je Gregor stekao prijatelje”, “Djed Mraz protiv Krampusa”, “Knjigom u glavu”, “Kužiš, stari moj”…
 5. Igrani film Jana Stojanovskog (12 g.): “Ljubav u uredu”, glume polaznici Dramskog studija CeKaTea
 6. Razgovor s Janom Stojanovskim o igranom filmu.
 7. Ulomak iz predstave Dramsk9g studija CeKaTea “Jer ljubav je za tebe važna” uživo
 8. Prezentacija majstorske radionice marionete Albrechta Roseera u izvedbi redatelja Dubravka Torjanca
 9. Riječ ravnateljice CeKaTea Ljiljane Perišić, prof. o programima i budućnosti CeKaTea
 10. Pitanja iz publike
 11. Zakuska i druženje u predvorju

U godini kad nastavljamo slaviti 35+ obljetnicu CeKaTea upozoravamo kako je DDT, a danas CeKaTe, od osnutka bio važno kazališno mjesto za profesionalce i amatere Zagreba.

NUDIMO: 

 1. Lutkarske radionice (1. – 4. razred), ponedjeljkom od 19 do 21 sat, Centar za kulturu Trešnjevka / Park Stara Trešnjevka 1
 2. Lutkarske radionice (1. – 4. razred), utorkom, od 19 do 21 sat, Dom kulture Prečko / Prečko 2a
 3. Dramske radionice djeca (5. i 6. razred), utorkom od 19.30 do 21 sat, Dom kulture Prečko / Prečko 2a
 4. Dramske radionice tinejdžeri (7. i 8. razred), ponedjeljkom od 19.30 do 21 sat, Centar za kulturu Trešnjevka / Park Stara Trešnjevka 1
 5. Dramske radionice mladi (18+), utorkom od 19.30 do 21 sat, Dom kulture Prečko, Prečko 2a
 6. Dramske radionice odrasli (40+), utorkom od 19 do 20.30 sati, Dom kulture Prečkok, Prečko 2a
 7. Lutkarske radionice za umirovljenike (50+), utorkom od 11 do 12, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1
 8. Majstorska radionica marionete (18+)  pod vodstvom Dubravka Torjanca, 27., 28., 29. listopada 2017., Dom kulture Prečko, Prečko 2a (cijena 400 kuna) i/ili od 8. do 15. siječnja 2018.

  Ansambl predstave na Okruglom stolu 39. SKAZA 9. 4. 2016, Snimila Edina Fajković

  Poklon na premijeri predstave “Kako je Gregor stekao prijatelje”

DRAMSKI STUDIO CEKATEA: Upisi i prezentacija petogodišnjeg rada / 12. 9. / 19.00
Skip to content