Dragi naši građani,
I ove godine CeKaTe čeka Vas na Bundeku
Obradovati ćemo Vas  s radionicama za djecu.
Za Vas smo pripremili :

Radionicu: Super junaci na ulici

Likovna radionica ‘Super junaci na ulici’  zamišljena je kao likovno pedagoški pristup popularnim pop ikonama i stripovima. Upotrebom poznatih motiva super junaka, te likova iz stripova, animiranih filmova i slično, sa djecom se rekreira imaginarni svijet u kojem su i oni hrabri, veliki i posebni. Pop kultura ima svojih prednosti i mana, glavna prednost je činjenica da junaci imaju pozitivni aspekt, bore se za bolji svijet, pomažu slabijima i kvalitetan su uzor za djecu i mlade pri odrastanju. Negativan aspekt je činjenica da djeca koja su obožavatelji pop ikona, kupovinom stripova i animiranih filmova, nemaju kvalitetan kreativni odušak, već su svedeni na isključivo konzumente. To je ono što se ovom radionicom želi promijeniti, angažirana likovno kreativna radionica omogućuje djeci da ‘postanu’ super junaci, time što se tehnikama kolaža, crteža i slike, sami pretvore u jednog. Oni pritom usvajaju napredne likovne tehnike, te, najbitnije dobivaju afirmativno kreativni sadržaj koji mogu kasnije sami kreirati sa svojim obiteljima.

Radionicu izvodi akademska kiparica i magistar videa Ana Schaub.

Radionicu: Face painting 

Face painting radionica omogućava djeci da budu oslikana kao junaci iz animiranih filmova, stripova i slikovnica po želji, te mogućnost glume i stvarno ‘postanu’ svoji omiljeni likovi. Radionica ne omogućava djeci da se sama oslikavaju, kao većina radionica, no s obzirom da djecu oslikavaju profesionalne umjetnice, omogućava im veće uživljavanje u ulogu, s obzirom da su maske naslikane identično kao i pravi junaci. Kod djece dobi od 4 do 10 godina, primijećena je iznimna želja za maskiranjem i kreiranjem uloga iz mašte, što je objašnjivo kao razvojna faza dječjeg identiteta, te jedan od načina za bolje prihvaćanje socijalizacije s djecom iste dobi i odraslih. Ulaskom u tuđe uloge, oni imaju mogućnost postati ono što žele, hrabri junaci, dobre mačke Hello Kitty, lijepa i plemenita stvorenja poput jednoroga, te naučiti pritom vrijedne lekcije. U tom kontekstu, voditeljice radionica – umjetnice koje oslikavaju sve junake i likove po želji  – su facilitatori dječje mašte i daju likovni poticaj novim glumcima i novim socijalnim ulogama.

Boje koje se koriste za oslikavanje su iznimno kvalitetne  specijalizirane boje za face painting iz hobby art trgovine Chemaco, testirane protiv alergija.

Radionicu izvodi akademska kiparica i magistar videa Ana Schaub.

Raspored kada nas možete naći :
26.9., petak od 12 do 13 Face painting
27.9., subota od 12 do 13  Super junaci na ulici
28.9., nedjelja  od 16 do 17  Super junaci na ulici
30.9., utorak od 12 do 13  Face painting
01.9., srijeda od 12 do 13 Super junaci na ulici
03.10., četvrtak  od 13 do 14 Face painting

Uz zabavu na radionicama  naši djelatnici rado će Vam dati informacije o svim događanjima i radionicama u Centru za kulturu Trešnjevka.

Vidimo se na BUNDEK FESTU 2014.

Vaš CeKaTe

Više o programu Bundkefesta 2014. možete pogledati na http://www.bundekfest.hr/

 

CeKaTe na Bundekfestu 2014.
Skip to content