Radionica će se održati u prostoru Cekate-a 7.3. od 10,00-12,30.

Radionica kritičkog mišljenja namijenjena je srednjoškolcima koji vole razmišljati o različitim temama, vole žustre rasprave i zastupanje vlastitih stavova ili pak spadaju u onu drugu grupu koja vrlo često ne dođe do riječi, a željela bi naučiti kako se izraziti.

Kroz niz intrigantnih tema u radionici ćemo se bavit učenjem formiranja vlastitog mišljenja, kako možemo održati raspravu kada nam se mišljenja razlikuju, možemo li u sebi naći prostor da razumijemo drugoga iako se s njim ne slažemo, kako da uspijemo sažeti sve te misli koje su u nama i iznesemo poantu te kako možemo stati pred nekim i izreći svoj stav bez straha i srama.

Uz navedeno bavit ćemo se i istaživanjem te propitkivanjem vlastitih interesa i stavova.  Kada otkrijmo što nam je doista važno, tada možemo razumijeti i zašto je to tako te kako sve možemo slijediti svoje interese dok smo opterećeni zadaćama ili školom i kako to možemo podijeliti s drugima.

Radionice će se održavati subotom, a svaka pojedina radionica trajati će dva i pol sata s pauzom. Fokus će biti na grupnom, ali i individualnom radu u kojemu ćemo prolaziti niz retoričkih vježbi, tehnike sažimanja i aktivnog slušanja, učenje izrade vlastitih mentalnih mapa te praćenje i razvijanje vlastitog toka misli.

 

Prijave na: email tamara.sertic@gmail.com ili mob 099/7028 389

O voditeljici

Tamara Sertić

obrazovanje je stekla na studijima filozofije, sociologije i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te na četverogodišnjoj edukaciji integrativne tjelesno-orijentirane psihoterapije u Centru za integrativni razvoj, Zagreb. Uz navedeno je i pripravnica škole plesa Movement Medicine u Velikoj Britaniji.

Uz terapijski rad s odraslima bavi se i radom s adolescentima, jednim dijelom kroz terapije, a drugim kroz razvijanje kritičkog mišljenja bilo u individualnom ili grupnom radu. Ovim tipom rada bavi se sedam godina, što je započelo iskustvom vođenja srednjoškolskog debatnog kluba i televizijske emisije Ni da nine gdje je bila voditeljica. Od ove akademske godine kreće sa kontinuiranim grupama kritičkog mišljenja za srednjoškolce i studente, a cilj programa je kontinuirani sustav podrške te razvijanje i jačanje mentalnog kategoričkog aparata i povezivanje s emocijama. Uz navedeno radi i u programu Pomoć u učenju unutar Psihološke prakse Blažević.

 

Radionica kritičkog mišljenja za srednjoškolce/MOJE MJESTO POD SUNCEM

Ključne riječi:

Skip to content