GALA VEČER PLESA 2021.

subota, 18. prosinca 2021. u 19 sati

 

Baletni studio Jastrebarsko

Projekcija snimke predstave

PUT OKO SVIJETA U 60 MINUTA

prema motivima iz romana “Put oko svijeta u 80 dana” Julesa Vernea

 

koreografija i režija: Svetlana Lukić

Umjesto izvedbe uživo bit će prikazana snimka predstave.
cijena ulaznice: 20 kn
rezervacije ulaznica: treps@cekate.hr
prodaja ulaznica: sat vremena prije projekcije

Ulaz uz predočenje EU COVID putovnice ili važeće potvrde o negativnom testu (PCR test ne stariji od 72 sata, a BAT test ne stariji od 48 sati od trenutka testiranja do dolaska u CEKATE) ili potvrde o preboljenju SARS-cov-19 uz poštivanje svih epidemioloških mjera, sukladno Odluci stožera civilne zaštite RH, koja je na snazi od 01. rujna 2021. godine.

 

 

 

Draga djeco, volite li putovati? Kada biste mogli putovati kamo god vam srce želi, kamo biste se uputili? A zamislite ovo: što kada biste s istog mjesta mogli obići svijet i to u samo 60 minuta? Nema problema!

Pitate se kako? Lako! Ako se ne može u svijet, može se svijet dovesti k sebi. Pridružite se vrlo točnom svjetskom putniku Franji Magliću i njegovom vjernom prijatelju Štefu Posvudiću na nezaboravnom plesnom putovanju oko svijeta. Ukrcajte se na vlak za Italiju, zaplešite u ritmu Afrike, otkrijte mistični Egipat i bajkovitu Indiju, popijte čaj u Kini, prošećite kroz drvorede trešanja u Japanu, upoznajte prostranstva Sjeverne Amerike i još mnogo toga!

“Put oko svijeta u 60 minuta” baletna je predstava nastala prema motivima iz romana Julesa Vernea (1828—1905), “Put oko svijeta za 80 dana” (1872). Predstavu je režirala i koreografirala baletna pedagoginja i koreografkinja Svetlane Lukić, a izvodi ju Baletni studio Jastrebarsko. Ova predstava sasvim je novi pothvat za Baletni studio jer, osim plesnih brojeva koji ovu predstavu čine baletnom, obuhvaća režirana glumačko-plesna intermezza i dramski govor (u off-u).

Glas pripovjedaču posudio je Goran Grgić, a tekst je napisala i redateljici/koreografkinji asistirala Marta Brkljačić. Za kostime i scenografiju pobrinula se Svetlana Lukić, za video projekcije zaslužan je Marko Šimić, ton majstor je Želimir Jedinak, majstor rasvjete je Mladen Šolić, fotografirao je Saša Novković, a predstavu je snimio i montirao Davor Rogić.

Fotografije: Saša Novković

 

 

 

 

Gala večer plesa: Put oko svijeta u 60 minuta
Skip to content